Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Τι κάηκε και τι δεν κάηκε στις Μυκήνες

Τα επιτόπια ρεπορτάζ για την πυρκαγιά στις Μυκήνες δεν πλημμύρισαν δα τα ενημερωτικά Μέσα. Ούτε οι δημοσιογραφικές αποστολές μάς χόρτασαν πληροφορίες και εικόνες. Αυτό που, ουσιαστικά, δεν έγινε οργανωμένα, το έκανε ένας δημοσιογράφος στο περιθώριο των διακοπών του. Ο Νίκος Μποζιονέλος άφησε μερικά 24ωρα για να ξεκαπνίσει ο χώρος («διότι την Κυριακή το βράδυ η μυρωδιά
τού καμένου ήταν ακόμη έντονη, χιλιόμετρα μακριά») και επισκέφθηκε την τεράστιας αξίας αρχαιολογική περιοχή για να δει, να ρωτήσει, να μάθει, να φωτογραφίσει. Το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης το ανέδειξε στο προσωπικό του σάιτ, μαζί με εντυπώσεις, πληροφορίες και δύο δεκάδες «μαρκαρισμένες» με το λογότυπο του σάιτ φωτογραφιών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο συνάδελφος γράφει ότι «δεν αποτελεί είδηση ότι σώθηκαν οι Μυκήνες. Είδηση αποτελεί ότι κινδύνευσαν – και με ολοκληρωτική καταστροφή». Και προσθέτει: «Απάντηση στο ''τις πταίει''», γράφει, «κόντρα σε επιχειρήματα, πούσι και λογύδρια υπουργών, δημάρχων και άλλων φορέων, ύστερα από αρκετή κουβέντα με ντόπιους, με υπαλλήλους του χώρου και με ξεναγούς, υπάρχει και εννοείται ότι η ευθύνη είναι πολυσυλλογική».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του ρεπορτάζ στο ερώτημα αν και κατά πόσο κάηκε η Πύλη των Λεόντων που την είδαμε μαυρισμένη σε πολλές δημοσιευμένες φωτογραφίες.

Δείτε εδώ, στο nbozionelos.gr, το ρεπορτάζ, τις εκτιμήσεις και τις φωτογραφίες.