Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Πόσο ανέβηκε το ηλεκτρονικό Έθνος

Όταν έκλεισε το ημερήσιο Έθνος, δόθηκε πρόσθετο βάρος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας· όταν έκλεισε και το Έθνος της Κυριακής το ethnos.gr ενισχύθηκε περισσότερο, ανέβασε στροφές και τα αποτελέσματα φαίνονται. Όπως μας πληροφορεί δελτίο Τύπου, την περασμένη Πέμπτη καταγράφηκαν στο σάιτ 703.000 μοναδικοί χρήστες και αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας που παλεύει να ξεχωρίσει μέσα στον σκληρό ανταγωνισμό ενός χώρου που θέλει εγκυρότητα, αμεσότητα, ταχύτητα, πολυφωνία, καλές πένες (εξαιρετική η ενίσχυση με τη Σεμίνα Διγενή), λίγα λάθη, συνέπεια, σεβασμός στη γλώσσα κ.ά. Οι άνθρωποι που «τρέχουν» το Έθνος (φανταζόμαστε ότι) ξέρουν ότι η σελίδα έχει πολλά από αυτά τα στοιχεία, αλλά όχι όλα. Γι' αυτό τα περιθώρια βελτίωσης, που πάντα θα υπάρχουν για τον καθένα, είναι μεγάλα. Διαβάζουμε: 

«Σταθερά ανοδικά κινείται η πορεία του ethnos.gr καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ επισκεψιμότητας που το κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές του διαδικτυακού αναγνώστη. Σύμφωνα με τα Google Analytics, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, 703.000 μοναδικοί χρήστες εμπιστεύτηκαν το ethnos.gr καταγράφοντας νέο ρεκόρ ημερήσιας επισκεψιμότητας. Η υπεύθυνη ενημέρωση στα θέματα του κορονοϊού και η άμεση κάλυψη της επικαιρότητας με την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», σε συνδυασμό με την υπόλοιπη ειδησεογραφία κέρδισαν την εμπιστοσύνη των αναγνωστών και εκτίναξαν τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών. 

»Η συστηματική και μεθοδική εργασία της έμπειρης δημοσιογραφικής ομάδας, η αντικειμενική και ψύχραιμη παρουσίαση των ειδήσεων και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση, κερδίζουν καθημερινά την ψήφο εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού. Συνεχίζοντας με συνέπεια την στρατηγική επένδυσης στο χώρο των ψηφιακών μέσων, η Dimera Media Εκδοτική κατευθύνεται προς τη νέα εποχή διατηρώντας ταυτόχρονα τις θεμελιώδης αρχές της δημοσιογραφίας και την κληρονομιά ενός ιστορικού τίτλου»

**Το κείμενο, και η εικονογράφησή του, είναι με βάση δελτίο Τύπου που λάβαμε.