Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

«Είμαι πιο πολύ υποχρεωμένος σε αυτούς που έρχονται στις συναυλίες»

ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ; - Ο ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ 

«Πώς ήταν να βλέπετε τον κόσμο καθιστό με μάσκα όσο τραγουδούσατε;» ερώτησε το oneman.gr τον Μίλτο Πασχαλίδη, προσπαθώντας να αποτυπώσει την αίσθηση που έχουν οι καλλιτέχνες στις συναυλίες με
τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού. «Το καθιστός δεν μου προκαλεί καμιά μεγάλη εντύπωση, έτσι κι αλλιώς τον χειμώνα εκεί που παίζουμε καθιστοί είναι. Υπάρχουν και κάποιοι όρθιοι αλλά το 90% είναι καθιστοί», απάντησε και συμπλήρωσε: «Το “με μάσκα” όμως είναι λίγο μία περίεργη σύμβαση, ελπίζω να μην κρατήσει για πολύ καιρό, δεν είναι ωραίο. Είναι λίγο σαν να παίζεις σε οργανωμένες ομάδες νοσηλευτικού προσωπικού (...) Η εικόνα έχει μία δυστοπία αλλά χειρότερη δυστοπία θα ήτανε να ήμασταν ακόμα σπίτι μας. Οπότε έχω αυτήν την έννοια, ότι κάπως πρέπει να κινηθεί η εργασία, έστω και μ’ αυτά τα πρωτόκολλα και μ’ αυτούς τους όρους, καλά που μπορούμε και στοιχειωδώς εργαζόμαστε».

Πώς αισθάνεται ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδώντας κάτω από αυτές τις συνθήκες; «Όταν βγαίνω στη σκηνή αισθάνομαι ότι έχει διανύσει ο καθένας από μας το 50%, δηλαδή εγώ έχω κάνει το 50% -σας κάνω την τιμή και τραγουδάω- και εσείς κάνετε το άλλο 50% -μου κάνετε την τιμή και έρχεστε. Τώρα η τιμή που μου κάνετε που έρχεστε είναι μεγαλύτερη. Διότι έχουν μπει τόσα εμπόδια στις συναυλίες που ένας κόσμος για να έρθει πρέπει να υπερβεί εμπόδια και δυσάρεστες παραδοχές. Άρα αντιθέτως τους είμαι πιο πολύ υπόχρεος που έρχονται. Έλεγα χθες ας πούμε σε ένα φίλο ότι κατά κοινή ομολογία εμείς στρώνουμε κόκκινα χαλιά στο κοινό για να ρθει, έτσι δεν είναι; Θέλουμε δηλαδή να έρθουν όσοι περισσότερο γίνεται, και για λόγους καλλιτεχνικούς, και για λόγους βιοποριστικούς. Τώρα, λοιπόν, είναι σαν να έχουμε στρώσει τον δρόμο με νάρκες και όμως εξακολουθούν και έρχονται. Και αυτό με συγκινεί διπλά. Οπότε όχι μόνο δεν “τους έχω” αλλά τους είμαι και υποχρεωμένος».

** Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Μίλτου Πασχαλίδη στο oneman.gr