Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ερώτημα από την Περιφέρεια για τη θέση της 24Media: Τι θα γίνουν τα μικρά επαρχιακά ΜΜΕ;

Λάβαμε το μέιλ που ακολουθεί από τη συνάδελφο Ε.Γ. (όπως υπογράφει, αλλά στο ηλεκτρονικό μήνυμα υπάρχει το πλήρες ονοματεπώνυμο), η οποία εργάζεται σε Μέσα της Περιφέρειας. Με αφορμή την ανακοίνωση της 24Media, με την οποία δεσμεύεται να δημοσιεύει  δωρεάν «για όσο χρειαστεί τα μηνύματα και τις καμπάνιες ενημέρωσης της Πολιτείας που έχουν υγειονομικό ενδιαφέρον» και τη μομφή για τη «χαμένη αξιοπιστία των ΜΜΕ» (με μία από τις αιτίες γι' αυτό τις «οικονομικές συναλλαγές με την Πολιτεία, καμουφλαρισμένες κάτω από την έννοια 'κρατικές διαφημίσεις'»), η Ε.Γ.  αναφέρεται στα Μέσα της Περιφέρειας και τα μικρότερα Αθήνας και Θεσσαλονίκης «που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς να διαθέτουν καράβια και στοιχηματικές εταιρείες». Μαζί εκφράζει τη διαφωνία της για την άποψη της 24Media. Το μέιλ ακολουθεί:

«...η 24MEDIA δεσμεύεται ότι στο εξής θα διαθέτει διαφημιστικό χώρο για να προβάλει εντελώς δωρεάν και για όσο χρειαστεί τα μηνύματα και τις καμπάνιες ενημέρωσης...».

Πράγματι θα ήταν μια γενναιόδωρη προσφορά αν δεν συμπλήρωνε  «... μακριά από μικροπολιτική και "πέτσινες" λίστες...».

Αν θέλει ο κ. Μάρης το μερίδιό του ας το δωρίσει, αλλά δεν θα απαιτεί  να σταματήσει η βοήθεια στον Τύπο, όταν όλος ο πλανήτης παίρνει μέτρα στήριξής του.

Θα τα έλεγε αυτά το 2005 έως το 2007 όταν ήταν διαχειριστής ενημερωτικών και αθλητικών ιστοσελίδων και ανερχόμενος ιδιοκτήτης στοιχηματικών εταιρειών; Και βέβαια, τώρα ιδιοκτήτης των μεγαλύτερων νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών έχει αυτή την αθέμιτη δυνατότητα.

Τι θα πει Δωρεάν; Σε όλο τον πλανήτη οι κυβερνήσεις ενημερώνουν για τον COVID με καμπάνιες, ενισχύοντας συγχρόνως οικονομικά τον Τύπο και εμείς στην Ελλάδα πρέπει να ακούσουμε τον κ. Μάρη;

Τι θα γίνουν τα ΜΜΕ της περιφέρειας  και τα μικρότερα ΜΜΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένων;

Ναι, αυτά τα μέσα που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς να διαθέτουν καράβια και στοιχηματικές εταιρείες που εισπράττουν πακτωλό χρημάτων (βασική αρχή για να πετύχει μια στοιχηματική εταιρεία είναι η ένταση διαφήμισης. Γι αυτό και πολλά μέσα πέτυχαν όχι από μεράκι ή εκδοτικό ενδιαφέρον αλλά με σκοπό την μέγιστη απόδοση της στοιχηματικής διαφήμισης.)

Μια πραγματικά ανακουφιστική και τονωτική του ηθικού προσφορά, θα ήταν να παίζουμε τις ημέρες του COVID 19 δωρεάν στα στοιχηματικά site του κ.Μάρη, στα casino, poker, φρουτάκια κ.λπ. και όλα τα κέρδη να τα δίνει για την υγειονομική περίθαλψη.

Υ.Γ.: Η ενίσχυση του Τύπου όχι μόνο πρέπει να δοθεί αλλά και να είναι συνεχόμενη ώστε οι εργοδότες να μην έχουν το επιχείρημα της κακής οικονομικής συγκυρίας προβαίνοντας σε απολύσεις ή μειώσεις μισθών, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Μάρης.

Ε.Γ.