Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

«Επιστρατεύσεις» στον Real fm

ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΡΑΝΤΖΙΕΣ...

Οι καλοκαιρινές άδειες αποψίλωσαν τον Real fm και για να βγει το πρόγραμμα (που είναι αγνώριστο σε σχέση με αυτό που ξέραμε) έχει κηρυχθεί επιστράτευση για όλες τις θέσεις του προγράμματος όσων απομένουν ενεργοί τον Αύγουστο. Υπάρχουν συντάκτες (Μανώλης
Παρδάλης ένας από αυτούς) που κάνουν το δελτίο κάθε ώρα και αμέσως μετά βγαίνουν ως παρουσιαστές εκπομπής. Τις τελευταίες ημέρες επιστρατεύτηκαν αθλητικοί συντάκτες για να καλυφθεί το πολιτικό πρόγραμμα. Έτσι, την Κυριακή σε έκτακτη πεντάωρη εκπομπή για τα γεγονότα της Εύβοιας, η (παντός καιρού) Ναταλία Κασίμη είχε συμπαρουσιαστή τον Παναγιώτη Περπερίδη και τη Δευτέρα, σε επίσης πολύωρο πρόγραμμα, η Ελισάβετ Σαλαμάρα συμπαρουσίασε την επικαιρότητα με τον Δημήτρη Σταυρακάκη.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο οι επαναλήψεις πέφτουν βροχή, ιδιαίτερα τα βράδια. Όμως το πρωί της Δευτέρας, στη ζώνη υψηλής ακρόασης, ακούσαμε επανάληψη από το επιτυχημένο (του Σαββατοκύριακου) Μύθοι και Γρίφοι, του Δημήτρη Πετρόπουλου. Και εκεί ελλοχεύει ένας, ας πούμε, κίνδυνος. Γιατί θυμίζοντας ο Real την καλή εκπομπή τού Πετρόπουλου σκεφτόμαστε ότι θα λείψει την επόμενη περίοδο, όπως θα λείψει και το Σεμνά και Ταπεινά, καθώς ο ίδιος και το ραδιοφωνικό ταίρι του, ο Γιώργος Κακούσης, έχουν ήδη μεταγραφεί στον Alpha. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει με τις επαναλήψεις των ποιοτικών εκπομπών της Σεμίνας Διγενή, που επίσης δεν θα ανήκει στο δυναμικό του σταθμού την επόμενη περίοδο και θα λείψει πολύ.

Άλματα στις εποχές 

Αντίθετα, οι επαναλήψεις των πολύ καλών εκπομπών του Γιώργου Λιάνη και της Ναταλίας Μουστακλή (φωτό) είναι στα συν του Real, αφού θα συνεχιστούν την επόμενη περίοδο. Βέβαια, προς το παρόν κάνουν άλματα των εποχών μέσα σε λίγες μέρες, γιατί πριν από μια δυο εβδομάδες μας πληροφορούσαν ότι μπήκαμε στον Σεπτέμβρη, λίγες μέρες μετά ότι πορευόμασταν στον Δεκέμβρη (με την  αναγόρευση του Σταύρου Ξαρχάκου σε επίτιμο διδάκτορα του Καποδιστριακού), ενώ προηγουμένως είχαμε πατήσει στα Χριστούγεννα.

Άλματα στο χρόνο γίνονται και από άλλους συντελεστές του Real. Λόγου χάρη, το βράδυ της Δευτέρας ο Ιωσήφ Καλαμαράκης μας πληροφορούσε ότι ανθίζουν στους δρόμους της Κυψέλης οι νεραντζιές. Να πάμε να τις δούμε…