Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Το κόστος των τεστ Covid-19 στον Αντένα και στον ΕΔΟΕΑΠ

Μας εστάλη προς ενημέρωση και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή των Νίκου Καρούτζου και Άνζυ Σταθάτου, μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΠ. Απευθύνεται στον πρόεδρο του Οργανισμού και κοινοποιείται στα μέλη του ΔΣ τού ΕΔΕΟΑΠ: 

Κύριε Πρόεδρε,  Μελετήσαμε με την πρόταση του κυρίου Δραϊνάκη η οποία σχετίζεται με την απόφαση που έχει ληφθεί από το ΔΣ για προμήθεια 1000 τεστ Covid-19. Στην πρόταση υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια και συγκεκριμένα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης
έχουν «κάνει συμφωνία με Εργαστήριο που συνεργάζεται και ο ΕΔΟΕΑΠ με τιμή μονάδας 40 ευρώ». Δηλαδή τα μέσα ενημέρωσης που έχουν 500 το πολύ 600 εργαζόμενους έχουν πάρει τιμή ανά τεστ που θα κάνει συμβεβλημένο με τον ΕΔΟΕΑΠ εργαστήριο τα 40 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή ο ΕΔΟΕΑΠ των 35.000 ασφαλισμένων και των συμβάσεων με διαγνωστικά και νοσηλευτικά κέντρα πληρώνει το διπλάσιο ποσό ανά τεστ Covid-19, ήτοι 80 ευρώ. Θα περιμέναμε να έχετε τουλάχιστον προβληματιστεί, να έχετε εγκαλέσει τους υπαίτιους σύναψης μιας τέτοια ζημιογόνας συμφωνίας για τον Οργανισμό, να καλέσετε το ΔΣ να την ακυρώσει και να κάνετε την αυτοκριτική σας. Δυστυχώς δεν έχετε πράξει τίποτα από όλα αυτά. Σας παρακαλούμε να το πράξετε άμεσα προκειμένου να μην αιωρούνται νέφη ύποπτων συναλλαγών. Άλλωστε δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτά γίνονται εκ προθέσεως αλλά λόγω ανικανότητας.

Νίκος Καρούτζος,  Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος
Άντζυ Σταθάτου, Μέλος ΔΣ και πρώην Γενική Γραμματέας