Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Αυστηρή «Αγιογραφία» από Τα Νέα

Αυστηρός είναι ο Μιχάλης Μητσός στην κριτική του σχετικά με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στα τραγικά γεγονότα της Εύβοιας. Σχολιάζοντας από τις «Αγιογραφίες» των Νέων, αρχικά αναφέρεται στα προβλήματα που προκύπτουν από τη δόμηση, τις παρεμβάσεις σε κοίτες ποταμών, τις εκτάσεις που έχουν δομηθεί κ.λπ., αλλά στη συνέχεια γράφει για την κυβέρνηση: «Ο κίνδυνος είναι
τώρα, ύστερα από έναν χρόνο στην εξουσία που σε γενικές γραμμές στέφθηκε από επιτυχία, να θεωρήσει ότι είναι άτρωτη, παντοδύναμη και υπεράνω κριτικής». 

Αναφορικά με τη μη λειτουργία του 112 και την κυβερνητική αντίδραση, στο άρθρο διαβάζουμε:

«Είναι εύκολο να ασκείς κριτική, να λες τι θα έπρεπε να έχει γίνει, ακόμη και τι θα έπρεπε να λέει το μήνυμα του 112 και πότε να έχει σταλεί. Όμως οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνει και η αντιπολίτευση. Η δουλειά της κυβέρνησης, πάλι, δεν είναι να κουνάει το δάχτυλο ούτε να επιδίδεται διαρκώς σε συγκρίσεις με τους προηγούμενους. Είναι να αναλαμβάνει δράση την ώρα που πρέπει και στη συνέχεια να εξηγεί τι έκανε, γιατί το έκανε και τι αποτέλεσμα είχε».   

Αναφερόμενος στον Νίκο Χαρδαλιά, αφού τον εγκωμιάζει για το σύνολο της δουλειάς του χαρακτηρίζοντάς τον «ικανό, ευφυή και έντιμο», περνάει στην (συγκρατημένη, πάντως) επίθεση:

«Ο υπουργός κάνει λάθος αν νομίζει ότι ο πήχης βρίσκεται εκεί που τον είχαν πετάξει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά το Μάτι: στο ναδίρ. Οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις από την κυβέρνηση, είτε πρόκειται για τα εθνικά ζητήματα είτε για το κορωνοϊό ή για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».