Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Με το (ανεξήγητο;) «εις το επανιδείν» αποχαιρέτησε το Έθνος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΔΙΑΣ, ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: «ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»

Με το γνωμικό αισιοδοξίας «αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα» και με τη σιβυλλική κατάληξη «εις το επανιδείν», αποχαιρετά τους αναγνώστες τού Εθνους της Κυριακής ο Τραϊανός Χατζηδημητρίου, εκδότης-
διευθυντής του. Στο σύντομο σχόλιό του στη δεύτερη σελίδα, και πλάι στο κύριο άρθρο (που αναφέρεται στον κορωνοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις από αυτόν) ο επικεφαλής της εφημερίδας κάνει ιδιαίτερη μνεία για τους δημοσιογράφους του Έθνους που «προσπάθησαν με επαγγελματισμό και πίστη στις αξίες της δημοσιογραφίας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους». Ο Τ.Χ. παραπέμπει στην ηλεκτρονική έκδοση του Έθνους («Θα μας βρίσκεται πλέον στο Διαδίκτυο, στο ethnos.gr»), αλλά αυτό δεν φτάνει για να εξηγήσει το καταληκτικό «εις το επανιδείν» τού σχολίου, το οποίο προφανώς είναι τυπικό –αλλιώς θεωρείται ανεξήγητο.

Το αποχαιρετιστήριο κείμενο του εκδότη-διευθυντή (που έχει τίτλο «Ευχαριστούμε») ακολουθεί:

«Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες.
Το ‘‘Έθνος της Κυριακής’’, όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, αναστέλλει δυστυχώς την κυκλοφορία του. Το ανά χείρας είναι το αποχαιρετιστήριο φύλλο. Θα μας βρείτε πλέον στο Διαδίκτυο, στο ethnos.gr, σύντομα στο οικονομοπολιτικό σάιτ imerisia.gr και μελλοντικά και σε άλλα σάιτ.
Οι δημοσιογράφοι του ‘‘Έθνους’’ προσπάθησαν με επαγγελματισμό και πίστη στις αξίες τής δημοσιογραφίας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαριστούμε όλους σας θερμά που μας τιμήσατε με την προτίμησή σας στο περίπτερο και στην ανάγνωση.
Η ζωή συνεχίζεται ή για να το πούμε με τα λόγια του Κινέζου φιλοσόφου Λάο Τσε: ‘‘Αυτό που η κάμπια ονομάζει τέλος του κόσμου, η ζωή το λέει πεταλούδα’’.
Εις το επανιδείν!».

Αναγγελία «προηγμένων τεχνολογικά brands»

Κάτω από το αποχαιρετιστήριο του Τραϊνού Χατζηδημητρίου, δημοσιεύεται ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Dimera Media Εκδοτική «υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από 20 μήνες». Ακόμα η Dimera ανακοινώνει «την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, της online "Ημερησίας", ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα». Προστίθεται, σχετικά, ότι: «Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής σε χρήστες και συνεργάτες».
Η ανακοίνωση καταλήγει με ευχαριστίες σoυς αναγνώστες και με «ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους εργαζόμενους του "Έθνους της Κυριακής" που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας».