Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

Πτώση μονοκινητήριου: Μέχρι πότε θα παίρνουμε τη ζωή τόσο στ' αστεία;

Ιούλιος 2019: Μονοκινητήριο κάνει αναγκαστική προσγείωση σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στα Γρεβενά. Κανένα αυτοκίνητο, μηχανάκι, πεζός, ζώο δεν βρίσκεται στον δρόμο του για να τον/το (κυριολεκτικά) σαρώσει. Επιβαίνοντες και πιλότος (τρεις συνολικά) σώζονται.

Αύγουστος 2020: Μονοκινητήριο «προσγειώνεται» σε κτίριο της κεντρικής πλατείας της Πρώτης Σερρών. Ουδείς ένοικος, κάτοικος, περιπατητής παθαίνει ουδέν. Ο 19χρονος πιλότος (στα 18 παίρνεις δίπλωμα αυτοκινήτου) τραυματίζεται ελαφρώς.
Ερωτήματα: Το έχουν τα έρημα και πέφτουνε; Πώς συμβαίνει τα ιδιωτικά αεροπλάνα να γίνονται κατ' ουσίαν βόμβες; Τι λένε οι τεχνικές έρευνες; Ποιος, ποιους και πώς ελέγχει; Μέχρι πότε σε τούτη τη χώρα θα μας σώζει, κάποιες φορές, η καλή μας τύχη;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ρεπορτάζ από τις Σέρρες (που μένει να επιβεβαιωθούν) αναφέρουν ότι ο νεαρός ΑΠΕΙΡΟΣ, 19χρονος, πιλότος, έκοβε βόλτες πάνω από το χωριό, κάνοντας ελιγμούς, για να προκαλέσει αίσθηση. Και αυτό δεν συνέβη μόνο χθες, είχε ξαναγίνει. Ελπίζουμε οι επίσημες έρευνες να αποδείξουν αν τα ρεπορτάζ είναι έγκυρα ή όχι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μάθει ο κόσμος τις απαντήσεις. ΝΑ ΜΑΘΕΙ! Και να ζητηθούν ευθύνες για τις βόμβες που πετάνε πάνω από τα κεφάλια του κόσμου. Και μόνο όταν σκάσουν σηκωνόμαστε από την καρέκλα και αρχίζουμε να ψαχνόμαστε –ενίοτε και να θρηνούμε. 
**  Η πρώτη φωτογραφία που εικονογραφεί το σχόλιο του Harddog είναι από την πτώση στην Πρώτη Σερρών και την πήραμε από το thesstoday.gr. Η δεύτερη είναι από την πτώση στην Εγνατία Οδό, πέρσι, και την πήραμε από το airnews.gr.