Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

«Κλείστε τα σύνορα!» (για την Μπάρτσα…)

Η Μπαρτσελόνα στο Ντα Λουζ έδειχνε ομάδα που από καιρό έχει σκάσει. Ένα άδειο σακί που η Μπάγερν το γέμισε με οκτώ γκολ –και λίγα ήταν. Με παίκτες που ασφυκτιούσαν από το πρέσινγκ των Γερμανών και για τους οποίους αυτό το 2-8 είναι και θα παραμείνει στίγμα στην καριέρα τους• για πάντα. Αυτή η Μπαρτσελόνα είναι η επιτομή της παρακμής μιας δύναμης που κάποτε υπήρξε
ποδοσφαιρική απόλαυση για τους λάτρεις τού ποδοσφαίρου και τρόμος για τους αντίπαλους των Καταλανών. Το είπε με δυο λέξεις ο Ζεράρ Πικέ στις εκπληκτικές δηλώσεις τους: «Πιάσαμε πάτο». (Εκπληκτικές γιατί μίλησε με αλήθειες και θάρρος αμέσως μετά από τη συντριβή, άφησε υπονοούμενα για ευθύνες που φτάνουν μέχρι σε υψηλά ιστάμενους του συλλόγου, αφού «χρειάζονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, δεν μιλάω για προπονητές και παίκτες» και, ακόμα, είπε αυτό που δύσκολα θα έλεγε ένας ποδοσφαιριστής χωρίς προσωπικότητα:
Αν είναι να έρθει νέο αίμα στη ομάδα, εγώ να φύγω πρώτος. 
Αν η Μπαρτσελόνα ήταν ελληνική ομάδα θα επέστρεφε στη χώρα από μυστικό αεροδρόμιο. Και αθλητικές εφημερίδες θα έβγαιναν με τίτλο: «Κλείστε τα σύνορα»! Έχει συμβεί, έχει γραφτεί• για πολύ μικρότερο αγωνιστικό ναυάγιο.