Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

Η Σουηδία «μηδένισε», αλλά μετά από 5.747 θανάτους!

Η ανακοίνωση των σουηδικών αρχών για μηδενικούς θανάτους από κορωνοϊό έδωσε «πάτημα» σε… πανηγυρτζήδες εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να βγουν στα social media και να καυτηριάσουν την στάση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και εκείνες άλλων χωρών που είχαν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα προστασίας και αρνήθηκαν να… γίνουν Σουηδία.
Αυτή, όμως, είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος, η οποία αναμφίβολα μαρτυρά ότι το συγκεκριμένο κράτος της Σκανδιναβίας αντιμετώπισε (ή αντιμετωπίζει) αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αλλά, δυστυχώς και για τους Σουηδούς αλλά και για τους αυτόκλητους υπερασπιστές της χαλαρής στάσης τους, όλα τα νομίσματα έχουν και μια πίσω πλευρά, που οι «χειροκροτητές» επιλέγουν ή προτιμούν να αγνοούν.
Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν κάποιοι, οι αριθμοί σπανίως κρύβουν την αλήθεια. Απεναντίας μαρτυρούν αυτά που πολλοί προσπαθούν να κρύψουν πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις ή θεωρητικές αναλύσεις που στερούνται βάσης. Ας δούμε μερικά από αυτά κι ας κάνουμε τις αναγκαίες συγκρίσεις μεταξύ –ας πούμε- της Ελλάδας, αφού σε αυτήν τη χώρα ζούμε και της Σουηδίας.
Και οι δύο έχουν περίπου τον ίδιο πληθυσμό. Για την ακρίβεια, οι Σκανδιναβοί είναι λίγο λιγότεροι, αφού με βάση την απογραφή του 2019 οι κάτοικοι της Σουηδίας είναι κάτι παραπάνω από 10.000.000. Σε ίδιο δείγμα πληθυσμού, λοιπόν, από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας μέχρι χθες, η Σουηδία μέτρησε 81.181 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 5.747 θανάτους. Το ίδιο χρονικό διάστημα η Ελλάδα καταγράφει 4.855 κρούσματα και 210 θανάτους… Κανονικά, ειδικά μετά από αυτό το δεύτερο στοιχείο, μετά από αυτό το συντριπτικό «σκορ» 5.747-210, κάθε λογική συζήτηση θα έπρεπε να είχε σταματήσει (...)

**Δείτε εδώ τη συνέχεια του θέματος στο menshouse.gr