Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

«Ο Σκύλος των 20 εκατ. κορονών»

Ο Εγκιλ Ολσεν, ο άλλοτε Νορβηγός ομοσπονδιακός και ζωντανός θρύλος του νορβηγικού ποδοσφαίρου, ο αγαπημένος «Ντρίλο» των ποδοσφαιρόφιλων της σκανδιναβικής χώρας, τα είχε βρει κάποτε με τη Σέλτικ. Και λέγοντας τα είχε βρει, εννοείται πως η γυναίκα του, η Σίγκρουν (στη φωτογραφία με τον «Ντρίλο»), είχε μεταβεί ήδη στη Γλασκώβη για να τσεκάρει σπίτια, να κλείσει κάποιο και να
επιστρέψουν οικογενειακώς. Ηταν μεγάλο το στοίχημα «Σέλτικ» για τον Ολσεν. Τεράστιο κλαμπ, υπέρτατη πρόκληση για την μενταλιτέ του. Και τα λεφτά; Χρυσάφι. Συμβόλαιο πενταετίας για 4 εκατ. κορόνες ετησίως.

Η δεδομένη συμφωνία δεν πήρε σάρκα και οστά ποτέ. Ο λόγος ένας και μοναδικός. Ο σκύλος του Ολσεν, ο Κόπι. Ο οποίος βάσει νόμου στη Σκωτία έπρεπε να μείνει σε καραντίνα για έξι μήνες. Οταν το έμαθαν αυτό ο «Ντρίλο» και η Σίγκρουν, στο μυαλό τους δεν μπήκε καν η πιθανότητα «να το συζητήσουμε να δούμε τι θα γίνει». Ο Κόπι άξιζε περισσότερο από τα 20 εκατ. κορόνες που θα έπαιρνε ο Ολσεν. Και ενημερώθηκε η Σέλτικ πως η συμφωνία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Ετσι ο Ολσεν πήγε σε άλλη ομάδα, η Σέλτικ πήρε άλλον μάνατζερ και ο Κόπι έμεινε γνωστός στη Νορβηγία ως «Ο Σκύλος των 20 εκατ. κορονών».

Θοδωρής Χαρόπουλος 
(Από το fb)