Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Τζόνι και Γιώργος, οι κυνηγοί...

Οι συνεντεύξεις είναι, ίσως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στην ύλη τού bovary.gr, τουλάχιστον για το γενικό κοινό και όχι το ειδικό στο οποίο κυρίως απευθύνεται το σάιτ. Είναι συνομιλίες με πρόσωπα της τέχνης και της πνευματικής ζωής, τών οποίων τα λόγια παρουσιάζονται ως αυτοβιογραφικοί μονόλογοι, χωρίς παρεμβολή ερωτήσεων. Φυσικά, αυτό το υλικό προέρχεται από τις συζητήσεις
που έχει μαζί τους η Μυρτώ Λοβέρδου, για να προκύψει το πολύ καλό, και καλογραμμένο, αφηγηματικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, πρόκειται για εκ βαθέων εξομολογήσεις, από ανθρώπους που δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για τη ζωή τους, για τις απόψεις τους, κάποιες φορές για τα εσώψυχά τους. (Όποτε βρίσκουμε αυτές τις συνεντεύξεις αναδημοσιεύουμε αποσπάσματά τους, εδώ στο μπλογκ, με πιο πρόσφατη εκείνη του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη).

Η Κοραλία Καράντη, κόρη της Αφροδίτης Γρηγοριάδου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είναι μία από τις ηθοποιούς που έχει μιλήσει στη Μυρτώ Λοβέρδου –και αυτή από καρδιάς. (Η συνέντευξη δόθηκε αρκετά πριν από τον θάνατο της μητέρας της). Αναφέρθηκε στη μοναχικότητα με την οποία μεγάλωσε ως παιδί λόγω του φόρτου δουλειάς τής Α. Γρηγοριάδου («βίωσα μεγάλη μοναξιά» και «αυτό μου έδωσε μια μελαγχολία»), στα οφέλη (και πνευματικά) που είχε μεγαλώνοντας με τον δεύτερο σύζυγο της ηθοποιού, τον Βύρωνα Πάλλημου έδωσε ό,τι μόρφωση και καλλιέργεια έχω»), στις σχέσεις με τον φυσικό πατέρα της, στην καριέρα της κ.λπ.

Ανάμεσα σε άλλα μίλησε για τους δύο γάμους της με γνωστά πρόσωπα, τον Τζόνι Καλημέρη και τον Γιώργο Λιάνη. Με τον τελευταίο παντρεύτηκαν, όπως είπε, στις έντεκα τη νύχτα για να αποφύγουν τη δημοσιότητα και τον «κακό χαμό με τους παπαράτσι» που έψαχναν μέρες πριν να μάθουν πού θα γινόταν η τελετή. «Τώρα γιατί και οι δύο άντρες που παντρεύτηκα ήταν γνωστοί, δημόσια πρόσωπα, δεν ξέρω», είπε και έδωσε μια εξήγηση:

«Είχαν  και οι δύο ένα κοινό στοιχείο: Ηταν κυνηγοί. Και οι δύο με κυνήγησαν για πολύ μεγάλο διάστημα και κατάφεραν με την επιμονή τους, να με κάνουν να ξεπεράσω τη φυσική μου δειλία και αποστασιοποίηση. Ουσιαστικά με κέρδισαν, με έπεισαν. Κανείς τους δεν με άλλαξε στην πορεία. Ούτε κι εκείνοι άλλαξαν. Εκανα το λάθος να αφήνομαι στους ανθρώπους που επέμεναν. Δεν έπρεπε. Γιατί αυτοί που επέμεναν, μου ταίριαζαν λιγότερο σαν ιδιοσυγκρασία. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρισα και με τους δύο...»

** Δείτε εδώ ολόκληρο το θέμα στο bovary.gr. Δημοσιεύτηκε τον Μάιο, αλλά μόλις τώρα έτυχε να τη διαβάσουμε.