Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

«Το σ΄ αγαπώ αλλιώς το λες στα 20, αλλιώς στα 40 ή τα 60»

** «Γεννήθηκα στο Μπόλτον, στο Μάντσεστερ. Είναι η πατρίδα της μητέρας μου, εκεί ζει. Με τον πατέρα μου χώρισαν όταν ήμουν τεσσάρων. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος σπούδαζε στην Αγγλία. Η οικογένεια στήθηκε
στην Αθήνα. Ο πατέρας μου έκανε διάφορες δουλειές -τελικά ασχολήθηκε με το εμπόριο ωρολογοποιΐας και χρυσού. Τριγυρνούσε την Ελλάδα και δειγμάτιζε. Οταν μεγάλωσα λίγο πήγαινα μαζί του –δύσκολη δουλειά, βαριές οι βαλίτσες. Οι γονείς μου, όταν κατάλαβαν ότι ήταν καλύτερα, χώρισαν. Ακόμα και σήμερα μοιράζονται αγάπη, σεβασμό, επικοινωνούν.
Ολο αυτό εγώ το βίωσα αντιδραστικά. Γιατί έβλεπα την μάνα μου τρεις φορές τον χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι. Ήταν μια ωραία περιπέτεια να ταξιδεύω σαν ασυνόδευτο παιδί, αλλά ψυχολογικά μου ήταν δύσκολο κάθε φορά να αλλάζω κόσμους. Ίσως βοήθησε κι αυτό μετέπειτα στην υποκριτική, αυτή η αναγκαστική προσαρμογή σε ένα περιβάλλον, με άλλη γλώσσα, άλλη νοοτροπία. Σαν παιχνίδι. Συναισθηματικά όμως ήταν δύσκολο –όταν πήγαινα εκεί μου έλειπε ο πατέρας μου όταν ήμουν εδώ, η μητέρα μου».

** «Ναι, είμαι πολύ διακριτικός, ήσυχος, δεν κάνω φασαρία γύρω από το όνομά μου κι ας είμαι πολύ φασιαριόζος εκτός δουλειάς. Πάντα σκέφτομαι την ανάγκη μου να ανήκω κάπου. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι εκμεταλλεύομαι τον εαυτό μου, τον ξεφτιλίζω. Γι΄αυτό και πολλές φορές, βάζω πλάτη σε μανούρες. Η ζωή είναι τόσο απλή. Για να μπορώ να συγχωρώ τα δικά μου λάθη όμως, πρέπει να συγχωρέσω και το δικό σου.
Πού πας με αυτό το όνομα, μου είχε πει ο Κώστας Κουτσομύτης. Πυγμαλίων. Το πήρα από τον παππού μου, ήταν γιατρός. Έτσι όπως διαδραματίζεται η ζωή μου είναι σχεδόν ειρωνικό το όνομά μου».

** «Στο μέλλον με βλέπω κοντά στη θάλασσα, εραστή των πραγμάτων και όχι σύζυγο -αυτό θέλω. Και με βλέπω σε ένα θέατρο, γιατί όσο μεγαλώνω περνάω καλύτερα, όλο αυτό αρχίζει και αποκτάει μια βαρύτητα. Ναι, ο ηθοποιός κερδίζει με τον χρόνο. Το σ΄αγαπώ αλλιώς το λες στα 20, αλλιώς στα 40 ή τα 60. Για να είσαι πρώτος στον αγώνα, πρέπει να το θες πάρα πολύ».

** Τρία αποσπάσματα από όσα, πολλά, είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη Μυρτώ Λοβέρδου για το bovary.gr. Πολύ καλό, πολύ ενδιαφέρον, ωραίος λόγος και σκέψη από έναν εξαιρετικό ηθοποιό. Δείτε εδώ.