Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020

Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερωμένο στον Μανόλη Αναγνωστάκη

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου από 26 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου στην Παραλία  Λευκού  Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή. Χάρη στην αγάπη των επισκεπτών εδώ και τέσσερις δεκαετίες στηρίχθηκε ο θεσμός αυτός, από  μικρούς και μεγάλους, από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, από νέους και μεγαλύτερους. Η διοργάνωση υποδέχεται βιβλιόφιλους όχι μόνο από  τη Μακεδονία και τη Θράκη,
αλλά και από όλη την χώρα.
Επί δεκαεπτά ημέρες το μεγάλο ραντεβού με το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού θα ανθίσει και πάλι στη νέα παραλία του Λευκού Πύργου. Εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς  που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα. ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο στο χώρο των εκδόσεων και της φιλαναγνωσίας, υπηρετώντας έναν από τους θεμέλιους λίθους του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι το βιβλίο, δημιουργώντας μελλοντικούς αναγνώστες.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε δήλωση του τόνισε: «Παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία, το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν  και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον. Προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα και για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρος στον Πολιτισμό».

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη, και με  διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς».

Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, οι οποίοι θα προβάλουν τη βιβλιογραφία τους στο βιβλιόφιλο κοινό και θα υπογράφουν τα βιβλία τους.
Επίσης μπορούν πριν από την έναρξη λειτουργίας, καθημερινά, και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100, να  δίνουν συνέντευξη στο στούντιο live και οι επισκέπτες να ακούνε αυτή από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Φέτος ο ΣΕΚΒΕ θα διεξάγει και διαγωνισμό φωτογραφίας από την έναρξη έως και τη λήξη του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν φωτογραφία τους στα emails  του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr   sekvethes@gmail.com  και θα υπάρξει Βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία. Επίσης μπορούν να αποστείλουν και στο FACEBOOK, στη σελίδα Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.                                                                
Ώρες λειτουρεγίες καθημερινά  από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

** Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.