Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

Η Μύκονος δεν είναι σαν τους άλλους

…ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ!

Η Μύκονος δεν είναι πλατεία Βαρνάβα, πλατεία της Κυψέλης, Πάτρα, Άστρος, Ψυρρή ή Ναύπακτος. Και εκεί είχαμε συνωστισμούς και εκεί δεν τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο, αλλά εκεί δεν είχαμε ξεσάλωμα α λα «καλοκαίρι στη Μύκονο». Και όταν (πάντα εκεί) παρενέβη το
Κράτος, η τάξη αποκαταστάθηκε –έστω και με μερικές σπασμένες τζαμαρίες σε μια περίπτωση. Η Μύκονος, όμως, και το χαϊδεμένο κοινό της, έκανε ό,τι έκανε την περασμένη Παρασκευή με τον συνωστισμό (όπως έγινε άλλωστε και αλλού) και μετά πέταξε το γάντι. Το μπαρ που τιμωρήθηκε με λουκέτο δύο μηνών δεν έκλεισε και συνέχισε να λειτουργεί (πατώντας στο δικαίωμα της ένστασης), ενώ άλλοι καταστηματάρχες έσπευσαν προς συμπαράσταση απειλώντας ότι δεν θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Σκασίλα μας εμάς, θα πείτε, αλλά δεν είναι καθόλου σκασίλα για τη «εκλεκτή» πελατεία τής Μυκόνου με τα ξασαλώματα και τα πάρτι στις βίλες στις οποίες –λένε τα πρόσφατα ρεπορτάζ που ακούσαμε– κόβονται ακόμα και εισιτήρια, προφανώς χωρίς κανένα κέρδος για τα κρατικά ταμεία.
Η Μύκονος είναι ένα «επαναστατημένο» νησί, με τις δικές της τιμές (και καλά κάνει), τις δικές της ειδικές διασκεδάσεις, τους δικούς της «τρόπους» απέναντι σε παρεμβάσεις, τις δικές της «συνήθειες», τους δικούς της ειδικούς πελάτες με καθαρό ή όχι χρήμα. Και συχνά πετάει το γάντι, όπως έκανε με την αντίδραση στην τωρινή ποινή. Να δούμε πόσο αποφασιστικά θα πάει το Κράτος να το σηκώσει.
(Βέβαια, τα μέτρα πρέπει να παρθούν όχι μόνο για τη Μύκονο, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Και δεν εννοούμε στα μπαρ και στις διασκεδάσεις).