Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

«Η συζήτησή μου με τον Αλαφούζο διέρρευσε σε σάιτ συντάκτη του Σκάι»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ «ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανάγγειλε, με την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου, την αποχώρησή του από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, για τον οποίο αναζητά αγοραστή έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ. Η αποχώρηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου
συνοδεύτηκε με βολές κατά πολλών (και κυρίως του επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου), μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αλαφούζος. Για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε ότι είχαν συνάντηση προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους για έναν «ενιαίο Παναθηναϊκό», με ανάληψη των ευθυνών 50-50. Αυτό θα γινόταν στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Ενιαίος Παναθηναϊκός-Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό». Όμως, σύμφωνα με τον Δ. Γιαννακόπουλο «προτού προλάβω καλά-καλά να φύγω από το σημείο συνάντησης μας, όλη μας η συζήτηση είχε διαρρεύσει σε μίντια και συγκεκριμένα σε σάιτ δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ». Ύστερα από αυτό, είπε, κατάλαβε «τι παιχνίδι παίζεται» και δεν επικοινώνησε ξανά με τον Γ. Αλαφούζο. Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Κατάλαβα δηλαδή ότι ο Αλαφούζος θέλει ξεκάθαρα με το όποιο αγωνιστικό κόστος να ρίξει τα χρέη της ΠΑΕ στο μηδέν και να πουλήσει εν συνεχεία πανάκριβα… Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του αλλά θα τον κρίνει και αυτόν η Παναθηναϊκή Ιστορία. Όπως όλους μας».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε ότι βλέποντας την προσπάθειά του με το PAO Alive να μην πηγαίναμε όπως έλπιζε και, ακόμα, ότι το γήπεδο στον Βοτανικό καθυστερούσε, ενώ συνεχιζόταν «το ξεπούλημα της ομάδας ποδοσφαίρου», αποφάσισε να μην ξανασυναντηθεί με τον Αλαφούζο. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι, όπως υποστήριξε o Δ.  Γιαννακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ του είχε πει: «Δημήτρη έχω πάρει την απόφαση να ρίξω το μπάτζετ στα τάρταρα ώστε να αποπληρώσω τα χρέη που δημιούργησα». Πρόσθεσε ακόμα, ότι κατάλαβε πως «στην ΠΑΕ δεν έχουν ούτε διάθεση απεμπλοκής αλλά ούτε και διάθεση επένδυσης».

Πώς θα πορευτεί η ΚΑΕ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε για το πώς θα λειτουργήσει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρησή του, λέγοντας:

«Μέχρι να βρεθεί αγοραστής η ΚΑΕ θα πορευτεί από ανθρώπους εμπιστοσύνης χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου και βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στα όποια έσοδα της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτοί είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Τριαντόπουλος. Από σήμερα αυτοί τρέχουν την ομάδα. Εδώ όμως θέλω να τονίσω ότι επειδή ένας Γιαννακόπουλος όχι μόνο δεν έχει την ανάγκη να τραβήξει την πρίζα ώστε να φανούν περισσότερο οι επιτυχίες επί των ημερών του, αλλά μέχρι και τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για μια σειρά από μέτρα τα οποία βοηθούν τον ελληνικό αθλητισμό».

«Με το κεφάλι ψηλά»

Στην κατάληξη των δηλώσεών του, και πριν απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Και πρόσθεσε: «Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος σε κάθε ευκαιρία, με κάνει να λέω ότι άξιζε τον κόπο ο πακτωλός εκατομμυρίων, ο ατέλειωτος χρόνος, η ουσιαστική ενέργεια, η κατάθεση ψυχής και όσα άλλα έπρεπε να δαπανήσω εδώ και τόσα χρόνια για τον Παναθηναϊκό…»