Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

«Πούλησαν» τα κανάλια με τη σύλληψη της γυναίκας, όχι και ο Σκάι

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ALPHA, ANTENA, STAR ΚΑΙ ΕΡΤ

Κάντε κλικ στον πίνακα για καθαρή ανάγνωση 
Σημαντικά ανεβασμένα ήταν την Πέμπτη, έναντι της Τετάρτης, τα ποσοστά τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων σε τέσσερα κανάλια. Αυτό πιθανόν οφείλεται στις εξελίξεις γύρω από την επίθεση με βιτριόλι στην
Καλλιθέα και τη σύλληψη της γυναίκας που, τουλάχιστον κατά την αστυνομία, θεωρείται δράστις. Ενδεχομένως εκεί οφείλεται και η αύξηση του χρόνου που δόθηκε στο θέμα τη δεύτερη ημέρα από την εξέλιξή του. Ο Αντένα, ειδικότερα, ενώ την Πέμπτη (την ημέρα της σύλληψης) του αφιέρωσε περίπου 34 λεπτά, την Παρασκευή η χρόνος αυξήθηκε στα 47! Το ίδιο κανάλι, αύξησε στο δελτίο της Πέμπτης το ποσοστό του κατά 4 περίπου μονάδες σε σχέση με αυτό της Τετάρτης (18,3% έναντι 14,6%).

Μεγαλύτερη ήταν η αντίστοιχη αύξηση του Alpha μεταξύ των δύο ημερών. Την Τετάρτη, που δεν είχε προκύψει καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα της επίθεσης, είχε 15% και την Πέμπτη 20,2%. Ο Star την Τετάρτη κινήθηκε στο 16,9% και την Πέμπτη ανέβηκε στο 19,6%, ενώ παραδόξως ο Σκάι παρουσίασε την Πέμπτη πτώση, με 14,6% έναντι 15,3% της Τετάρτης. Σημαντική αύξηση είχε και η ΕΡΤ (7,2% έναντι 4,8%),  ενώ το Mega την Πέμπτη είχε 5,8% έναντι 5,2% της Τετάρτης και το Open είχε αντιστοίχως 6,3% (την πρώτη από τις δύο ημέρες) και 4,5%.

Όλα τα ποσοστά που αναφέρθηκαν πιο πάνω αφορούν το σύνολο των τηλεθεατών και όχι τα αποκαλούμενο «δυναμικό κοινό».