Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020

Η Nova στον κόσμο της...

Η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ δεν διακόπτουν τις παροχές για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, οι προθεσμίες για εξόφληση δόσεων παρατείνονται, το δημόσιο δεν απαιτεί πληρωμές εδώ και τώρα και γενικά στις οικονομικές υποχρεώσεις υπάρχει μια ανέχεια· όλες πάνε «πιο πίσω» εφόσον χρειάζεται. Αλλά η Nova, αν ξεχαστείς να την εξοφλήσεις μέσα στον γενικό χαμό και εγκλεισμό (ή αν δεν έχεις, βρε αδερφέ γιατί υπάρχουν άλλες επείγουσες
προτεραιότητες) σου στέλνει την ειδοποίηση με απόλυτο τρόπο: «Έχει προγραμματιστεί φραγή της υπηρεσίας με κάρτα πρόσβασης (ακολουθεί αριθμός κάρτας) σε δύο ημέρες. Οφειλή 25 ευρώ).
Η ειδοποίηση είναι τελεσιγραφική, όχι μια απλή ευγενική υπόμνηση, και ας υπήρξες πάντα τακτικός στις υποχρεώσεις σου απέναντί της, ακόμα και αν την ξοφλούσες μία ή δύο εβδομάδες πριν από την προθεσμία. «Έχει προγραμματιστεί φραγή σε δύο ημέρες» σού λέει, και ας σου έχει κάνει επί της ουσίας από καιρό φραγή στο προϊόν για το οποίο την πληρώνεις, δηλαδή στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Η Nova δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς της ΠΑΕ λόγω κορωνοϊού, αλλά από τους συνδρομητές της –τους πελάτες της– απαιτεί το ΠΛΗΡΕΣ ποσό της συνδρομής χωρίς αναμονή, εδώ και τώρα, και με την απειλή διακοπής της εικόνας. Η οποία ελλείψει ποδοσφαίρου μπορεί και ουδόλως να σε ενδιαφέρει, αλλά σε ενδιαφέρει και σε ενοχλεί ο τρόπος: «Πλήρωσε γιατί σε κόβω».

Με το τηλεφώνημα στην εμπορική υπηρεσία της Nova πληροφορείσαι ότι η εταιρεία μελετάει κάποια ρύθμιση για το ποσό της συνδρομής όσο διαρκεί η διακοπή των διοργανώσεων, αλλά εσύ, σου λένε, πρέπει να πληρώσεις (και αργότερα μπορεί να γίνει η πίστωση) γιατί το σύστημα είναι αυτοματοποιημένο και η φραγή θα μπει έτσι και αλλιώς, δεν αποτρέπεται –λες και δεν μπορεί να γίνει μια τεχνική ρύθμιση και να μη γυρίσει ο διακόπτης. Το αγενές τελεσίγραφο του «αυτόματου» ισχύει ό,τι και να τους πεις. Λες και η Nova ζει σε άλλον κόσμο –στον δικό της πλανήτη και δεν έχει αίσθηση τι γίνεται στον πλανήτη γη.