Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Κότα, αλλά δολοφόνος...

Όχι, δεν είναι, απλώς, «κότα» ο αστυνομικός που έπνιξε με το γόνατό του τον Τζορτζ Φλόιντ· είναι δολοφόνος, είναι ο Ψυχρός Εκτελεστής με τα Χέρια στις Τσέπες! Το νέο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε έδειξε ότι είναι κότα στη συμπεριφορά –μια δολοφονική κότα! Γιατί το τραγικό μαύρο άντρα, δεν τον πατούσε μόνος του ο Ντέρεκ Τσάβιν, όπως φάνηκε στο πρώτο βίντεο που απεικόνιζε τη
δολοφονική άνεση και την παγωμάρα του κτήνους στο πρόσωπο. Είχε τη βοήθεια δύο ακόμα που γονάτιζαν πάνω στο τεράστιο σώμα τού Τζορτζ Φλόιντ για να το ακινητοποιήσουν –και ένας τέταρτος, όρθιος για να εποπτεύει τον χώρο. Όλοι κότες-δολοφόνοι! Τους τρεις από τους οποίους η αμερικανική Δικαιοσύνη (η όποια Δικαιοσύνη, τέλος πάντων) αφήνει ακόμα ελεύθερους. Συνελήφθη μόνο ο ένας, ο Ψυχρός Εκτελεστής με τα Χέρια στις Τσέπες, και αυτός μάλιστα με καθυστέρηση που χαρακτηρίζει τη χώρα τής (άκου!) Ελευθερίας!

 Άλλωστε, είναι ο ίδιος ο ηγέτης αυτής τής χώρας που όταν είχε ερωτηθεί αν διωχθεί ο εγκληματίας αστυνομικός, είπε κάτι σαν «θα δούμε», «ας περιμένουμε», «να γίνει πρώτα η έρευνα» –όλα αυτά, τέλος πάντων, που δείχνουν ανοχή στην κτηνωδία. Αντί να πει κάτι σοβαρό –κάτι σαν «ο νόμος θα είναι σκληρός»· κάτι που να δείχνει συγκλονισμό, αποτροπιασμό, αποφασιστικότητα. Συγκλονισμό για έναν τόσο βίαιο θάνατο; Από ποιον; Από τον άνθρωπο που υμνεί τα όπλα και απειλεί με αυτά, ότι  «όταν αρχίσουν οι λεηλασίες αρχίζουν και οι πυροβολισμοί».