Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Λοβέρδος για δημοσίευμα της Εστίας και φήμες: «Γελάμε όλοι»

Στον αποσυντονισμό «των δυνάμεων στη Βουλή που είναι υπέρ της συγκεκριμένης κάθαρσης και της τιμωρίας των συγκεκριμένων ενόχων» (για την υπόθεση «Παπαγγελόπουλου» και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου) απέδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος τις φήμες, και ιδιαίτερα, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα
της Εστίας την περασμένη Παρασκευή (πρώτη φωτο), περί «φλερτ» της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε σε δύο σημεία ότι «όλα αυτά» (και το δημοσίευμα συνακόλουθα) προκαλούν γέλια. Όπως είναι γνωστό, υπάρχει από το παρελθόν κόντρα της Εστίας με τον Α. Λοβέρδο, και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είχε  απαιτήσει τη συγγνώμη της εφημερίδας για δημοσίευμα που αναφερόταν σε πρώην υπουργό και τη σχέση του στην υπόθεση Novartis. Και μολονότι δεν κατονομαζόταν ο ίδιος, ο Α. Λοβέρδος απευθύνθηκε στην εφημερίδα με οργισμένο κείμενο, κάνοντας λόγο για συκοφαντική προσβολή στο πρόσωπό του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, έθεσε την ερώτηση στον συνομιλητή του ως εξής: «Θέλω το σχόλιο σας για μια έντονη φημολογία –μάλιστα είδαμε στην Εστία ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με φωτογραφίες στελεχών του Κινήματος Αλλαγής–, μια έντονη φημολογία για το ενδεχόμενο μελλοντικής διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος με στελέχη προερχόμενα από το Κίνημα αλλαγής. Μάλιστα το ενέτασσε η εφημερίδα στο πλαίσιο εσωτερικών διαφωνιών στο Κίνημα Αλλαγής για το άνοιγμα που, εντός εισαγωγικών έλεγε ότι γίνεται τον τελευταίο καιρό, από την ηγεσία σας προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Και η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου
«Επειδή δεν υπάρχει τέτοιο άνοιγμα της ηγεσίας μας προς τον Σύριζα, εκτιμώ ότι όλη αυτή η κινητικότητα των τελευταίων ημερών, και το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έγιναν με κριτήριο την αυριανή και μεθαυριανή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή. Έχουμε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τη συμμορία που είχε συγκροτηθεί επί των τεσσάρων ετών διακυβέρνησης Σύριζα και ενόψει της ψηφοφορίας, βασιζόμενοι και σε κάποιες κατά καιρούς συζητήσεις ή και φήμες, στόχευσαν στο να συγκρουστούμε με τη Νέα Δημοκρατία. Προσέλαβαν (προσέβαλαν;) στελέχη μας, που γελάνε που διαβάζουν και ακούνε όλα αυτά, και o στόχος ήταν η συζήτηση στη Βουλή αύριο και μεθαυριανή ψηφοφορία –δεν θα τους περάσει. 
»Αυτή τη στιγμή έχει αυτόν τον στόχο, μπορεί μετά από δέκα μέρες να έχει άλλον στόχο. Αλλά πάντως τώρα, αυτού του είδους η έξαρση, η συζήτηση, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι φωτογραφίες κ.λπ. είχαν στόχο τον αποσυντονισμό των δυνάμεων στη Βουλή που είναι υπέρ της συγκεκριμένης κάθαρσης και της τιμωρίας των συγκεκριμένων ενόχων. Δεν με ξάφνιασαν τα δημοσιεύματα και με τους συναδέλφους που επικοινώνησα αμέσως, ήταν το συμπέρασμά μας κοινό, ότι μπορεί κατά καιρούς για το Κέντρο να ενδιαφέρονται πολλοί και να λένε αν θα πας με τον Άλφα ή με τον Βήτα, εγώ θεωρώ αυτή τη συζήτηση, αν την κάνει ένα στέλεχος δικό μας, αλληθωρισμό. Ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει και μεγάλο ποσοστό αυτοεκτίμησης, κυβερνήσαμε τη χώρα τόσα χρόνια. Δεν μπορεί να σε ρωτάνε με ποιον είσαι. Με τον εαυτό μας είμαστε. Από εκεί και πέρα αν δεν έχεις αυτοεκτίμηση και δεν έχεις άποψη, δεν μπορείς ούτε συμμαχίες να κάνεις. Θα απορροφηθείς»

Ο Α. Λοβέρδος, αφού επανέλαβε την πεποίθησή του ότι οι αναφορές περί προσχώρησης βουλευτών του κόμματος στην κυβερνητική παράταξη εξυπηρετεί τον σκοπό που ανάφερε, κατέληξε: «Δεν θα τα καταφέρουν, γελάμε όλοι με αυτά».
Η Εστία επανήλθε στο θέμα και στην έκδοση του Σαββάτου, πάλι με πρωτοσέλιδη αναφορά και τίτλο «Στα πρόθυρα της διασπάσεως η Κοινοβουλευτική Ομάς του ΠΑΣΟΚ» (δεύτερη φωτό)