Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η εμμονές τού Γιώργου Τράγκα και η «κυρία των μετρήσεων»...

...ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ - «ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ 17 ΣΤΑΘΜΟΥΣ»

Τέλος του μήνυμα τελειώνει ο Γιώργος Τράγκας από τα Παραπολιτικά. Ο λόγος τού πρόωρου διαζυγίου, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τους ισχυρισμούς τού ίδιου, είναι η ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη επιθετικότητά του. Πρτόκειται για μια παλιά ιστορία που συνεχίζεται. Το ίδιο έκανε και
όταν ήταν στον Real: από τους βασικούς του στόχους αποτελούσαν η Μέρκελ (για την οποία το Ραδιοτηλεοπτικό είχε ταράξει στα πρόστιμα τον σταθμό) και ο Μητσοτάκης. «Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του», έλεγε αλλά συνέχιζε. Πολλές φορές κυκλοφόρησαν φήμες ότι τελειώνει η συνεργασία με τον Real για τον οποίο κάποια στιγμή είπε ότι επί της ουσίας αυτός τον είχε φτιάξει. Για την ακρίβεια σε εκπομπή του 2016 δήλωσε –όπως το είχε καταγράψει ρεπορτάζ του Harddog μαζί με άλλες αναφορές για θέμα– ακριβώς το εξής: «Έχω φτιάξει 17 σταθμούς. Νομίζω ότι έφτιαξα και αυτόν. Άλλοι έβαλαν τα λεφτά, εγώ τον έφτιαξα…»

Επιθετικός και στον Real

Είχε πρόβλημα ο Τράγκας στον Real με την επιθετικότητά του; Μπορεί και να είχε, ουδέποτε ο Νίκος Χατζηνικολάου εκδήλωσε κάτι, αν και ο ίδιος (ο εκδότης δηλαδή) επαναλαμβάνει με επιμονή –το επανέλαβε και πριν λίγες ημέρες– ότι  στον σταθμό ουδείς παραγωγός ή δημοσιογράφος έχει απομακρυνθεί επειδή λέει ανοικτά της γνώμη του. Τότε, πάντως, όπως καταγράφηκε στο ίδιο ρεπορτάζ του μπλογκ, ο Γ. Τράγκας αναφέροντας ότι αδυνατεί να απαντήσει σε μηνύματα ακροατών (που προφανώς τον ρωτούσαν αν μένει ή φεύγει) έλεγε επί λέξει: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζω ακάθεκτα τις εκπομπές μου έως ότου βρεθώ (μικρή σιωπή…). Καταλαβαίνετε…».

«Ο απόλυτος κυρίαρχος των fm»

Τώρα στα Παραπολιτικά βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου και ας ήταν η κυριότερη μεταγραφή για να κάνει ο σταθμός τη μεγάλη αντεπίθεση που θα έφερνε και τις μεγάλες ακροαματικότητες. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του εκδοτικού συγκροτήματος και στην αναγγελία της έλευσής του, τον Φεβρουάριο του 2017, ο Γ. Τράγκας είχε χαρακτηριστεί ως ο «απόλυτος κυρίαρχος των fm». Πάντως, τουλάχιστον το πρώτο καιρό ο Τράγκας δεν έφερε νούμερα στα Παραπολιτικά. Ο ίδιος είχε κατηγορήσει τότε την εταιρία των ραδιοφωνικών μετρήσεων, την Bari-Focus, ότι παραποιεί τα νούμερα με στόχο την οριστική απομάκρυνσή του από τον χώρο του ραδιοφώνου.

«Θέλουν να με απομακρύνουν»

Τον Νοέμβριο του 2017 είχε καταγγείλει στον ραδιοφωνικό αέρα: «Είναι εξόφθαλμο, εξοργιστικό, επί δέκα χρόνια, μέχρι τον Φεβρουάριο που άλλαξα, η εταιρία αυτή έδινε συνεχώς σε εμένα, και στον Καλαμαράκη μου, 16, 18, 20, 22%. Επί δέκα χρόνια η πρώτη εκπομπή σε πανελλαδική κλίμακα. Το ίδιο και παλαιότερα στον Σκάι, 67%, το ίδιο και παλαιότερο στον Flash, 28-32%, στον Planet 24, 26, 28%  και ξαφνικά, εντελώς στοχοποιημένα, ερχόμαστε εδώ και, προσέξτε, δίνει 4,5% πρώτη ώρα, 4,5 % τη δεύτερη και 2,5% την τρίτη».  

Ο παραγωγός των Παραπολιτικών έδωσε στον αέρα το όνομα της υπευθύνου των μετρήσεων, μαζί με τηλέφωνο, την ταχυδρομική διεύθυνση και το ι-μέιλ της εταιρίας, προκειμένου να απευθυνθούν εκεί οι ακροατές του. Υποστήριξε ότι η κυρία και οι μετρητές της «θέλουν να απομακρύνουν τον Τράγκα από τα ερτζιανά» και μίλησε γενικότερα για τα χαμηλά νούμερα που έδινε η συγκεκριμένη εταιρία και σε άλλους παραγωγούς των Παραπολιτικών, όπως του Γ. Χουδαλάκη.

Θα σταματούσε, αλλά συνεχίζει…

Πριν από τέσσερα χρόνια, στις αρχές του 2016, ο Γιώργο Τράγκας, 67 χρόνων τότε, δήλωνε από τα μικρόφωνα του Real ότι σε έναν, ενάμιση χρόνο, δεν θα μπορεί να κάνει ραδιόφωνο γιατί οι φωνητικές του χορδές έχουν ταλαιπωρηθεί από τα χρόνια και το ζάχαρο. Σήμερα, ωστόσο, ο δημοσιογράφος αναγγέλλει ότι θα ανακοινώσει τα νέα ραδιοφωνικά του σχέδια όταν θα αποχωρήσει από τα Παραπολιτικά.

Θα πάει, άραγε, σε κάποιον από τους 17 σταθμούς που έχει φτιάξει, όπως υποστηρίζει; Πάντως, φαίνεται δύσκολο να μείνει εκτός ερτζιανών. Μια χαρά είναι οι χορδές του και τα κουράγια του...