Σάββατο, 2 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός και αντιεμβολιακή σημαία

Τον Σωτήρη Τσιόδρα κάποιοι τον περιμένουν στη γωνία, «όχι απαραιτήτως μόνο από τον πολιτικό και τον δημοσιογραφικό χώρο». Το γράφαμε πριν από περίπου δυο εβδομάδες και το εννοούσαμε («Ακατανόητο, ο τίτλος). Τα πυρά δεν είναι (τουλάχιστον μόνο)
πολιτικά, είναι και επιστημονικά. Ο συγκρατημένος θυμός του την περασμένη Πέμπτη δεν ήταν ξεκάθαρο ποιους αποδέκτες είχε, αλλά όπως εικάζουν άνθρωποι του ιατρικού χώρου, στόχος του ήταν γιατροί που λένε τα δικά τους. Προς τα εκεί κατευθύνει τη σκέψη η αναφορά του για κύκλους που προσπαθούν να βγάλουν αντιφάσεις με ψευτοεπιστημονικά επιχειρήματα

Από αυτόν το χώρο, άλλωστε, είχαν εκπορευθεί βολές στην αρχή της πανδημίας. Και δεν ξεχνάμε ότι γιατρός ήταν αυτός που υπονοούσε με τα κείμενά του σκοπιμότητα, αλλά τελικά τα «μάζεψε», κάνοντας την πρόβλεψη ότι ως τα τέλη Απριλίου θα έχουμε τελειώσει με τον ιό. Όμως ο Απρίλης πέρασε και ΑΚΟΜΑ ο κίνδυνος και ο φόβος είναι μπροστά, ΔΕΝ τελειώσαμε!

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο κείμενο ενός ακόμα γιατρού, που παρέθετε σειρά επιστημονικών ή επιστημονικοφανών επιχειρημάτων που μοιάζουν περισπούδαστα –και φυσικά αν δεν είσαι γιατρός δεν μπορείς τα αντικρούσεις με, έστω, επιστημονικοφανείς απαντήσεις. Διαβάζοντας όμως την κατακλείδα τού κειμένου καταλαβαίνεις. Κανείς γιατρός, λέει, δεν μπορεί να καταπατήσει τον όρκο του και να χορηγήσει με τη βία φάρμακο σε οποιοδήποτε ασθενή. 

Μα ποιος το κάνει αυτό; Ποιος χορηγεί με τη βία φάρμακο; Όμως, αμέσως μετά καταλαβαίνεις καλύτερα πού το πάει ο συντάκτης τού κειμένου. Ας το έχουν αυτό υπόψη, μας λέει, όσοι προσβλέπουν σε μαζικούς υποχρεωτικούς, δια νόμου, εμβολιασμούς.

Να περιμένουμε ότι το αντιεμβολιακό κίνημα, που απειλεί την κοινωνία, θα περάσει και στην εποχή του κορωνοϊού για να σηκώσει τη σημαία τού «Όχι»; Ας το περιμένουμε. Μάλλον με βεβαιότητα.