Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Το ρεπορτάζ (του Alpha) τέχνας κατεργάζεται!

Στο κεντρικό δελτίο του Alpha ένα συνεργείο ακολούθησε, ολόκληρο πρωινό, αποκλειστικά μια εικοσιτετράχρονη, τη Σαπφώ, στις τέσσερις διαδοχικές ουρές που στάθηκε, αλλάζοντας βέβαια μάσκα –άλλοτε
υφασμάτινη και άλλοτε ιατρική. Προηγουμένως, η νεαρή μάς είχε δείξει το τσαντάκι της (την «τσάντα επιβίωσης», όπως χαρακτηριζόταν στον τίτλο της εικόνας) με όλα τα χρειώδη για προστασία από τον ιό: γάντια, μάσκες, αντισηπτικά

Η ρεπόρτερ και ο εικονολήπτης την ακολούθησαν τουλάχιστον για πέντε ώρες! Αρχικά τη βρήκαν στις 9.30 το πρωί στην ουρά τράπεζας και ενώ προηγούνταν 45 άτομα! Εκεί η Σαπφώ έκανε την πρώτη δήλωση: είχε πάει για να ενημερώσει, είπε, τον λογαριασμό τής γιαγιάς της και να εισπράξει τη σύνταξή της.

Ξεμπέρδεψε από την τράπεζα στις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά πήγε να σταθεί στην ουρά καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Πάλι δήλωση στην κάμερα: υπολόγιζε, είπε, ότι μπροστά της ήταν 20-25 άτομα.

Ακολούθησε η ουρά στην ΕΥΔΑΠ και νέα δήλωση («να πληρώσω έναν λογαριασμό που είχε λήξει») και τέλος, στις 2:30, στάθηκε στην ουρά του σούπερ μάρκετ για «να πάρω τα πράγματα που χρειάζομαι και μετά κατευθείαν στο γραφείο». Από το οποίο είχε ζητήσει, όπως διευκρίνησε η ρεπόρτερ, άδεια να μη δουλέψει πρωί αλλά απόγευμα ώστε να προλάβει τις ουρές.

Το ρεπορτάζ τέχνας κατεργάζεται! Τα δελτία πρέπει να γεμίζουν ακόμα και με θέματα που είναι, ή που μοιάζουν, στημένα. Άσχετα αν για να αποφύγουμε τις ουρές υπάρχουν λύσεις, όπως η έκδοση κάρτας για τα ΑΤΜ ή η αναβολή της πληρωμής λογαριασμού, αφού η κυβερνητική εντολή είναι να μη διακοπεί καμιά παροχή της ΕΥΔΑΠ λόγω λήξης της προθεσμίας εξόφλησης.