Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

Τέσσερις μόνο δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν τον Άκη Τσόπελα

Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου έγινε τη Μ. Πέμπτη ο αποχαιρετισμός τού Άκη Τσόπελα, ενός από τους πιο αγαπητούς, σεμνούς, αλλά και πλέον καταρτισμένους στον τομέα του, δημοσιογράφους. Αποχαιρετισμός «λιτότητας» από πλευράς του κλάδου. Σε συνθήκες κανονικής ζωής θα αποχαιρετούσαν τον καλό μας Άκη εκατοντάδες συνάδελφοι. Τώρα παρευρέθηκαν μόνο τέσσερις –καθόλου
ακατανόητο, αφού οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία και ο περιορισμός της παρουσίας στις τελετές μόνο για πολύ στενούς συγγενείς, αποτελούσε ανυπέρβλητο εμπόδιο. Από τον δημοσιογραφικό χώρο, τον συνόδευσαν στην τελευταία του διαδρομή ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του ΠΣΑΤ, ο Σπύρος Κερκύρας, διευθυντής του Φωτός των Σπορ, ο Παύλος Παπαδημητρίου, ως εκπρόσωπος του Real fm που ήταν ο τελευταίος σταθμός στη δημοσιογραφική πορεία τού Άκη, και ο Γιάννης Δάρας. Συνολικά, μαζί με τους συγγενείς, παράστησαν εννέα άτομα.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έγραψε ότι παρευρέθηκε στον αποχαιρετισμό τού Άκη Τσόπελα «εκπροσωπώντας εκατοντάδες δημοσιογράφους, που με άλλες συνθήκες θα ήταν σίγουρα παρόντες». Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου δεσμεύτηκε, ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα οργανώσει ο Σύνδεσμος μνημόσυνο για να τιμήσει τον Άκη και ότι θα αξιοποίησει το πλούσιο αθλητικό αρχείο («θησαυρό» το χαρακτηρίζει) που άφησε πίσω του. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τους οικείους του για το θέμα αυτό.

Ο Άκης, πέρα από τις άλλες δραστηριότητές του στη δημοσιογραφία, υπήρξε σχολαστικός συλλέκτης και καταγραφέας αρχειακού αθλητικού υλικού. Μάλιστα, όπως γράψαμε την περασμένη Πέμπτη, λίγες ημέρες πριν από τον ξαφνικό θάνατό του, φρόντισε να ανακτήσει ηλεκτρονικά ένα μέρος του αρχείου της Αθλητικής Ηχούς που είχε χάσει από βλάβη του σκληρού δίσκου του (για τον λόγο αυτό είχε επισκεφθεί συνάδελφο σπίτι του, προκειμένου να μεταγράψει το υλικό). Γιατί ο Άκης, παρά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ζούσε και έκανε σχέδια• αλλά διακόπηκαν ξαφνικά, όταν είχε επανεκκινήσει τη δημοσιογραφική του διαδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Ο Άκης που «έφυγε», ο εκδότης που έπαιζε μπάλα και μια δημοσιογραφική ποδοσφαιρική ομάδα με πολλούς (για πάντα) απόντες