Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

Τόσες τηλεφωνικές κλήσεις ούτε στην «Ημέρα της Μητέρας»!

Η υγειονομική κρίση μας φέρνει κοντά από μακριά! Μακρινοί φίλοι, παλιοί συμμαθητές, ξεχασμένοι συγγενείς, ακούγονται ξαφνικά στη γραμμή σου από το βαθύ παρελθόν! Και αυτό δεν συμβαίνει
μόνο σε εμάς. Συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, μάλιστα, έγιναν σχετικές μετρήσεις που «δείχνουν ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις έχουν αυξηθεί περισσότερο και από τη χρήση του ίντερνετ, κάτι που μάλλον έπιασε στον ύπνο τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Αυτά διαβάζουμε σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων που βρήκαμε εδώ, στο nonews-news, όπου διαβάζουμε ακόμα μεταξύ άλλων ότι: «Η εταιρεία Verizon έκανε γνωστό ότι κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα είχε στο δίκτυο της 800 εκατομμύρια ασύρματες τηλεφωνικές κλήσεις ημερησίως, υπερδιπλάσιες σε σχέση με την "Ημέρα της Μητέρας", όταν παραδοσιακά οι φωνητικές κλήσεις αυξάνονται κατακόρυφα. Επίσης, η μέση διάρκεια μίας κλήσης έχει πια αυξηθεί κατά 33% σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο».