Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Νυχτερινό ταξιδάκι από τη μια, Αρναούτογλου από την άλλη...

Η τηλεόραση έγινε συντροφάκι –καλώς ή κακώς. Κακώς υπό κανονικές συνθήκες, καλώς τώρα που η ζωή μας κυλάει σε διαμέρισμα και κουτουλάει σε τοίχους. Η τηλεόραση μας «πάει» κινηματογράφο (το έκανε και πρώτα), θέατρο (δεν το συνήθιζε, πλην ΕΡΤ), γήπεδο (αδιάκοπη σειρά από παλιά ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ προγραμμάτισε ο Cosmote, δεν θυμάμαι ποιο
κανάλι του), εκκλησία κ.λπ. Μας πάει και ταξιδάκια, όπως κάνει αργά τη νύχτα σήμερα (01:15) το Open με τον Θάνο Παπαδημητρίου. Πρόκειται, σύμφωνα με ό,τι βλέπουμε σε δελτίο Τύπου που λάβαμε, για κρουαζιέρα –ένα είδος ταξιδιού δηλαδή που θα δοκιμαστεί (έως εξαφανιστεί) τους επόμενους μήνες, μπορεί και χρόνια!

Η διαδρομή περιλαμβάνει Μύκονο, Κουσάντασι, Σάμο, Μήλο, και δεν ξέρουμε τι άλλο επιμέρους. Έτσι κι αλλιώς, κοιτώντας τη ζωή μέσα από γυάλα, τέτοιου είδους θέματα έχουν ενδιαφέρον γιατί ανοίγουν το μάτι. Εμείς λέμε να το δούμε. Αντί να πάμε σε Αρναούτγλου τον οποίο αρχικά είδαμε θετικά, παρά τις καταγγελίες Κανάκη, λέμε να ταξιδέψουμε στη θάλασσα. Μη μας πέσει και κάνας εκλεκτός καλεσμένος τού Γρηγόρη, αυτόν που έκανε τον συνεργάτη του, τον Νίκο Ράπτη, να δηλώσει ότι ντρέπεται.