Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Ο Άκης που «έφυγε», ο εκδότης που έπαιζε μπάλα...

...ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ (ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ) ΑΠΟΝΤΕΣ 

Το απουσιολόγιο με φίλους και συναδέλφους μεγαλώνει. Φυσική νομοτέλεια, θα πείτε, αλλά όλες οι «αναχωρήσεις» στην ομάδα που βλέπετε έγιναν νωρίς, πολύ νωρίς. Η φωτογραφία έρχεται από το μακρινό ΄80 –αρχές ίσως της δεκαετίας, μπορεί και στα μέσα όμως. Είναι η
ποδοσφαιρική ομάδα της Αθλητικής Ηχούς, με κόουτς τότε τον Γιώργο Βενετούλια (ιταλοτραφής, εξού και «allenatore», όπως τον αποκαλούσαν με χιουμοριστική διάθεση) και αργότερα τον  Βαγγέλη Αλυσανδράτο. Εντάξει, δεν χανόταν η μπάλα με το παιχνίδι της, αλλά εμείς την αγαπούσαμε! Ήταν μια ομάδα στην οποία έπαιζε ακόμα και ο εκδότης, ο Κλεομένης Γεωργαλάς, μαζί με τους δυο γιους του. Μετρώντας εκείνη τη  δημοσιογραφική/ποδοσφαιρική ομάδα, τη βρίσκουμε δραματικά ελλιπή. Έχουν φύγει από τη ζωή ο Κλεομένης Γεωργαλάς, ο Γιώργος Βενετούλιας, ο Βαγγέλης Αλυσανδράτος, ο Χάρης Λουκάτος και –μόλις τρεις μέρες πριν– ο Άκης Τσόπελας (στον κύκλο).

Τη φωτογραφία ανέσυρε από το αρχείο του πριν από λίγο καιρό ο Γιώργος Σπανουδάκης και τη δημοσίευσε στο facebook. Επειδή σε εκείνα τα πρωταθλήματα Τύπου οι ομάδες ενισχύονταν έξωθεν, από εργαζόμενους άλλων εντύπων, αλλά ακόμα και εν ενεργεία ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές (μπαγαμποντιές!), αρκετούς από τους εικονιζόμενους δεν τους γνωρίζουμε και τους αναφέρουμε με την ένδειξη «Άγνωστος» (κάπως άκομψο αυτό, αλλά τους ζητούμε συγγνώμη). Ας τους θυμίσουμε , λοιπόν:

Πάνω σειρά:
Άγνωστος, Κώστας  Πάσχος, Σωτήρης Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Αλυσανδράτος, Νίκος Δελαγραμμάτικας, Άγνωστος, Χάρης Λουκάτος, Γιώργος Γεωργαλάς, Πάνος Γεωργαλάς, Κλεομένης Γεωργαλάς, Χάρης Κουνιάκης, Γιώργος Βενετούλιας (allenatore...)

Κάτω σειρά:
Άγνωστος, Άγνωστος, Άγνωστος, Άκης Τσόπελας, Άγνωστος, Κώστας Σαμοθράκης, Άγνωστος, Γιώργος Στεφανής, Άγνωστος.

(Θα συμπληρώσουμε όσα ονόματα «αγνώστων» μας αποσταλούν από φίλους και συναδέλφους)