Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Άκη μας, θα λείψεις!

Ο Άκης Τσόπελας είναι από τις μακρινές αναμνήσεις μας στη δημοσιογραφία. Μακρινή και γλυκιά. Ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια από τον καρκίνο, με δύο επεμβάσεις, αλλά μαχητής και όρθιος. Τον ακούγαμε με χαρά (χαρά για την επικράτησή του στη μάχη) να βγαίνει στα αθλητικά δελτία του Real fm για το ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού, όπου, με την ευκαιρία, ο Παύλος Παπαδημητρίου
μας θύμιζε ότι ο Άκης είναι υπεύθυνος του σάιτ ritorno2015.com, μιας δουλειάς που με πολύ μεράκι είχε στήσει ο ίδιος για να κάνει αυτό που έλεγε ακριβώς ο τίτλος της: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Ο Άκης, πέρα από ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, έκανε καριέρα στα διεθνή (ιδιαίτερα ενημερωμένος, από τους βασικούς συντελεστές της καλής εποχής της Αθλητικής Ηχούς, και όχι μόνο) και πορεία με εξαιρετική παρουσία «πίσω από τις κάμερες» στην τηλεόραση, ως αρχισυντάκτης. Ο Άγγελος Μενδρινός, αγαπημένος κοινός φίλος, μας θύμισε τη συνεργασία τους στο Mega και την εξαιρετική ικανότητά του στην οργάνωση των εκπομπών, κάτι που έκανε ιδιαίτερη πολύτιμη και απαραίτητη τη δουλειά του γι αυτούς που έβγαιναν στο γυαλί.

Τις τελευταίες ημέρες τίποτα δεν έδειχνε ότι ο Άκης θα έφευγε ξαφνικά από κοντά μας το βράδυ της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, απλά και ήσυχα στον ύπνο. Εργαζόταν, έγραφε, οργάνωνε το επιμελημένο αρχείο του (επανακτώντας ηλεκτρονικά κάποια στοιχεία, τα τόσο περιζήτητα, που είχε χάσει από την παλιά Αθλητική Ηχώ) και έκανε σχέδια· ακόμα και για το πώς θα ξεπεράσει εν κλειστώ, οικογενειακά, το Πάσχα του κορωνοϊού.

Αλλά τα σχέδια των ανθρώπων δεν έχουν πάντα την εγγύηση ασφαλούς ολοκλήρωσης! Ο Άκης έφυγε απροσδόκητα και νωρίς, στα 58 του, προκαλώντας πόνο και συναισθηματική φόρτιση σε όσους τον γνωρίσαμε σε γραφεία εφημερίδων και σε στούντιο. Δυστυχώς μετριόμαστε και καταλήγουμε σε μια πράξη: στην αφαίρεση.

Άκη, θα λείψεις! Από εμάς, από τη δουλειά, από τους φίλους και γνωστούς. Αλλά όχι από τις αναμνήσεις μας.