Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Δημήτρης Μιχαλέλης: από τον Μαρινάκη στον Σαββίδη

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης, ένα από τα «βαριά» ονόματα στον χώρο των Μέσων και ιδιαίτερα των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών, παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open. Η παραίτησή του είχε υποβληθεί στο
Διοικητικό Συμβούλιο του καναλιού και για τους λόγους στους οποίους οδηγήθηκε σε αυτήν γράφουν σχετικά εδώ οι Zoorlalistas. Ακόμα, βρήκαμε στο fosonline.gr ένα ενδιαφέρον κείμενο για την επαγγελματική πορεία τού Δ. Μιχαλέλη, η οποία πριν φτάσει στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, πέρασε μεταξύ άλλων από τη δημόσια Τηλεόραση, τον Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου και επιτελική θέση στα ενημερωτικά Μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μεταφέρουμε παρακάτω ένα μέρος από το θέμα του fosonline.gr:

«Φίλος του Ολυμπιακού, για πολλά χρόνια θαμώνας στα επίσημα του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαλέλης -μεταξύ άλλων- έχει διατελέσει διευθυντής στον Alpha και Γενικός Διευθυντής στην ΕΡΤ ενώ τα τελευταία χρόνια πέρασε από τη θέση του Διευθυντή των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη.

»Τον Οκτώβριο του 2016, ο Δημήτρης Μιχαλέλης αποχαιρέτησε τη Real News του Νίκου Χατζηνικολάου, στην οποία ήταν διευθυντής σύνταξης. Είχε ήδη συμφωνήσει να αναλάβει διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του υπό σύσταση -τότε- καναλιού τού Βαγγέλη Μαρινάκη. Το κανάλι όμως δεν άνοιξε. Ήταν η εποχή που οι... καναλάρχες πάσχιζαν μέσω του διαγωνισμού να αποκτήσουν κανάλι.

»Ο Δημήτρης Μιχαλέλης επέστρεψε ύστερα από λίγο καιρό στη Real και τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στη νέα εποχή του τότε Εpsilon TV, μετέπειτα Open TV του Ιβάν Σαββίδη. "...Ο Δημήτρης Μιχαλέλης έχει εμπειρία και μακρά προϋπηρεσία σε επιτελικές θέσεις, τόσο στη Δημόσια Τηλεόραση, όσο και στους μεγαλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς της χώρας, ενώ, παράλληλα, έχει σημαντική διαδρομή στην ηγεσία εφημερίδων και ραδιοφωνικών σταθμών...", ανέφερε η ανακοίνωση.

Έως σήμερα το πρωί οπότε και ανακοινώθηκε από το κανάλι η αποχώρησή του. Τι οδήγησε στην παραίτηση επισήμως δεν έγινε γνωστό καθώς ούτε ο ίδιος έχει προς στιγμήν έχει τοποθετηθεί.

** Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ στο fosonline.gr, όπου γίνεται αναφορά για τα χαμηλά ποσοστά των δελτίων του Open, την πολυσυζητημένη φωτογραφία στην παραλία της Θεσσαλονίκης κ.ά.