Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αυλαία στο Sport24 Radio: «Στο επανιδείν», «Ίσως τα ξαναπούμε»

ΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ύστερα από λειτουργία πέντε χρόνων το αθλητικό ραδιόφωνο του 24Media, του Ομίλου Μάρη, το Sport24 Radio, ανέστειλε τη λειτουργία του και από τις πρώτες ώρες της 27ης Μαρτίου μεταδίδει κατά βάση μουσική, και ανά διαστήματα, εύθυμα ηχογραφημένα στιγμιότυπα από εκπομπές
παραγωγών του σταθμού. Την αναγγελία της αναστολής έκανε ξαφνικά, το βράδυ της Πέμπτης, ο διευθυντής του σταθμού Παντελής Διαμαντόπουλος διακόπτοντας με σύντομη αναφορά του τη ροή του προγράμματος. «Καταλαβαίνουν όλοι τι ζούμε και τι περνάμε. Οι εποχές είναι δύσκολες, μηδενικό περιεχόμενο όσον αφορά αυτό που λατρεύουμε και ασχολούμαστε, ανύπαρκτο αθλητικό ενδιαφέρον, και είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς να ακολουθήσαμε και να δούμε κάποια πράγματα ως σταθμός, ως εταιρία» είπε, χωρίς να προσδιορίσει την επανέναρξη λειτουργίας του σταθμού ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων –αν και πώς δηλαδή θα επαναλειτουργήσει όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κοινωνία και στον αθλητισμό. «Δεν λέμε αντίο, δεν είμαι καλός σε αυτά», ανέφερε και έκλεισε την παρέμβαση του στο πρόγραμμα με ένα «εις το επανιδείν».

Το βράδυ της Παρασκευής, και ενώ είχε αναγγελθεί ότι θα υπήρχε μόνο μουσικό πρόγραμμα, «βγήκαν» στον αέρα δύο από τους βασικότερους δημοσιογράφους του σταθμού, ο Θέμης Καίσαρης και ο Τσάρλυ, που απετέλεσαν για χρόνια επιτυχημένο ραδιοφωνικό δίδυμο. Λίγο πριν από τις 10 αποχαιρέτησαν αναφέροντας «η ζωή συνεχίζεται» και «ίσως να τα ξαναπούμε».

Η φιλόδοξη έναρξη 

Το Sport24 Radio, του Ομίλου Μάρη, άρχισε να εκπέμπει τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, με μεγάλη δυναμική και πολλά «ονόματα κορυφής» (όπως είχαν καταγραφεί εδώ, σε ρεπορτάζ του Harddog). «Πάμε να αλλάξουμε σελίδα στο αθλητικό ραδιόφωνο» είχε αναφέρει τότε σε άρθρο του ο Παντελής Διαμαντόπουλος και έκανε μνεία στο πλούσιο «ρόστερ» του σταθμού «από κάθε μεγάλο αθλητικό Μέσο». Στο ίδιο άρθρο πρόσθετε ότι αθλητική  ιστοσελίδα τού Ομίλου (sport24.gr) «είναι το πρώτο Μέσο στα χρονικά που κάνει την αντίθετη πορεία, πηγαίνοντας δηλαδή από το digital σε ένα ραδιόφωνο, σε ένα παραδοσιακό, όπως συνηθίζεται να λέμε, Μέσο».

Το κλείσιμο του πολιτικού ραδιοφώνου

Τον περασμένο Ιούλιο η 24Media είχε αναγγείλει την αναστολή λειτουργίας του πολιτικού  της ραδιοφώνου, του News 24/7, και τη μετατροπή του σε μουσικό. Τότε η ανακοίνωση της 24Media, αφού ανέφερε ότι με τη λειτουργία του σταθμού δημιούργησε 50 θέσεις εργασίας, επικαλέστηκε για το «λουκέτο» το γεγονός ότι  «η Πολιτεία και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στο τοπίο των ραδιοφωνικών αδειών, προκαλώντας και σε αυτό το πεδίο την αίσθηση της αβεβαιότητας και της μη ρύθμισης ενός κομβικού για τα ΜΜΕ τομέα όπως είναι το ελληνικό ραδιόφωνο».

Στο τέλος τής ανακοίνωσης έδινε αισιόδοξο μήνυμα, που δεν επαληθεύτηκε:  «Η 24MEDIA συνεχίζει την απόλυτα συνεπή πορεία της, στηρίζοντας τα σχέδια και την ανάπτυξη της στους εκατοντάδες ανθρώπους του ομίλου και το κοινό όραμα για δημιουργία, ανάπτυξη και επιτυχία»