Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ψαλίδι στο ζωντανό πρόγραμμα της ΕΡΑ Σπορ· «Δεν είναι δική μου απόφαση»

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΑΣΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ- «ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ»

Από την περασμένη Δευτέρα στην ΕΡΑ Σπορ μειώθηκε, με εντολή της Διοίκησης, ο αριθμός των εργαζομένων από το στούντιο και από αύριο, Δευτέρα, ένα ακόμα μέτρο, λόγω κορωνοϊού, μειώνει το ζωντανό πρόγραμμα του δημοφιλέστερου σταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κατά 4+3 ώρες. Υπό κανονικές συνθήκες το
πρόγραμμα της ΕΡΑ Σπορ αρχίζει στις 6 το πρωί, τελειώνει με αθλητικές εκπομπές στις 12, όλες με δίδυμο παρουσιαστών, και ακολουθεί ένα τρίωρο με δύο δημοσιογράφους, μουσική και τηλεφωνήματα ακροατών στον «αέρα».

Από την περασμένη Δευτέρα και ως το βράδυ της Κυριακής όλες οι εκπομπές έγιναν με έναν παρουσιαστή, και συνδρομή του άλλου τηλεφωνικά, ενώ από αύριο το πρόγραμμα θα αρχίζει στις 6 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ.  

«Δεν είναι δική μου απόφαση»

Η διακοπή των ζωντανών προγραμμάτων δεν αποτελεί απόφαση τού διευθυντή της ΕΡΑ Σπορ, του Τάσου Επιτρόπου, και αυτό το δηλώνει δημοσίως. Μαζί δηλώνει ότι δεν γνωρίζει «κάποιον εργαζόμενο στην ΕΡΑσπορ που να συμφωνεί με αυτή την απόφαση». Σε ανάρτησή του στο fb ο Τάσος Επιτρόπου γράφει:

«Η απόφαση να κοπούν οι ώρες ζωντανού προγράμματος της ΕΡΑσπορ δεν είναι δική μου.
»Ο τελευταίος που θα έκανε κάτι τέτοιο είναι αυτός που επί δυο χρόνια ήταν στα κάγκελα για να ανοίξει η ΕΡΑσπορ.
(γιατί πιστεύει στο όραμα αυτών που αγαπούν πραγματικά την ΕΡΤ)
»Ο τελευταίος που θα έκανε κάτι τέτοιο είναι αυτός που χρόνια τώρα παλεύει για το καλύτερο αυτού του σταθμού.
(ασχέτως εάν το πετυχαίνει ή όχι)
»Ο τελευταίος που θα έκανε κάτι τέτοιο είναι αυτός που προσπαθεί, πολλές φορές, να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας.
(παρά τα κιλά του)
»Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως δεν γνωρίζω κάποιον εργαζόμενο στην ΕΡΑσπορ που να συμφωνεί με αυτή την απόφαση. Όλοι γνωρίζουμε πως για εσάς ο δημόσιος σταθμός είναι πρώτα συντροφιά και μετά όλα τ άλλα».

Ανεβασμένες οι ακροαματικότητες 

Στην εβδομάδα που τελειώνει, η ακροαματικότητα των εκπομπών της ΕΡΑ Σπορ ήταν, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ιδιαίτερα αυξημένες. Τα μηνύματα των ακροατών (μέιλ και sms) πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά και τα τηλεφωνήματα ανθρώπων που ήθελαν κάτι να διαμηνύσουν (και όχι απαραιτήτως να βγουν στον «αέρα») αυξήθηκαν σε ασυνήθιστο ποσοστό.