Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Συλλεκτικά φύλλα που δεν πρόκειται να αγορασθούν!

Τα στοιχηματικά φύλλα κυκλοφόρησαν αυτήν την Τρίτη, για τη συνέχειά τους, για την τιμή τους. απλώς ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Εφημερίδες ολιγοσέλιδες που απευθύνονται σε ένα κοινό χωρίς, ουσιαστικά,
αντικείμενο να τις αγοράσει -και φυσικά δεν θα αγορασθούν. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που αποτελούν τους κύριους, τους «συμπαγείς», αγοραστές τους είναι κλειστά. Τα μεγάλα (και τα μικρότερα) πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων έχουν διακοπεί. Ποιος και γιατί να αγοράσει μια εφημερίδα στοιχήματος; Αν κάποιος θέλει να παίξει στοίχημα μπορεί να το κάνει μόνο διαδικτυακά και με δεύτερα, τρίτα και πέμπτα πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, όλες οι στοιχηματικές εφημερίδες βγήκαν όχι τόσο για να πουλήσουν (αυτό θα γίνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα) όσο για να μπουν στο αρχείο τους.

Ο Μάκης Μηνδρινός, ένα από τα στελέχη του Kingbet και τους πλέον καταξιωμένους του χώρου,  χαρακτηρίζει το φύλλο της Τρίτης «συλλεκτικό» και, όπως γράφει, «θα μπει σίγουρα στο ράφι του αρχείου μου, μαζί με εκείνα των ειδικών εκδόσεων, των αφιερωμάτων σε Μουντιάλ ή Euro, των 120 και βάλε σελίδων». 

Το κείμενο του Μάκη, ενός παιδιού που από τις εφημερίδες άρχισε την καριέρα του και τις εφημερίδες λατρεύει, είναι συγκινητικό:

«Είμαστε κι εμείς οι ρομαντικοί, που μεγαλώσαμε με μια εφημερίδα στο χέρι. Που αγοράζαμε/ουμε εφημερίδα ακόμα κι αν στο τέλος της ημέρας δεν προλαβαίναμε καν να την ανοίξουμε. Ηταν -και είναι- κάτι σαν συντροφιά.

»Η σημερινή Kingbet λοιπόν, όπως και όλες οι στοιχηματικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν εν μέσω πανδημίας και διακοπής πρωταθλημάτων, είναι συλλεκτική.

»Και αυτό το φύλλο, θα μπει σίγουρα στο ράφι του αρχείου μου, μαζί με εκείνα των ειδικών εκδόσεων, των αφιερωμάτων σε Μουντιάλ ή Euro, των 120 και βάλε σελίδων. Πολλές φορές οι 32 σελίδες έχουν να πουν πολλά περισσότερα από τις 120.

»Επίσης, είναι το πρώτο φύλλο στην ιστορία που βγήκε εξ ολοκλήρου από το σπίτι. Ζούμε ιστορικές στιγμές, γενικότερα και ειδικότερα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ όμως, και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. ΥΠΟΜΟΝΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ και όλα θα περάσουν!»

«Εμπειρία ζωής»

Ο Νίκος Τσούκας, ο διευθυντής της Kingbet, χαρακτηρίζει τον τρόπο που βγήκε η έκδοση της Τρίτης (με ψυχή του ατελιέ τον «εικαστικό των σελίδων» Γιώργο Σαλλιών) «εμπειρία ζωής». Γράφει ο Νίκος:

«Εμπειρία ζωής. Να δουλεύεις με υπολογιστή και τάμπλετ, να μιλάς ταυτόχρονα σε τηλέφωνο, messenger, viber, e-mail (ενίοτε να μπερδεύεσαι και να στέλνεις μηνύματα σε λάθος πρόσωπα) και να συντονίσεις τόσους ανθρώπους σε διαφορετικές περιοχές. Ένα μπράβο σε δημοσιογράφους, τεχνικούς, ατελιέ για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν. Πράγματι συλλεκτικό φύλλο, ίσως το πιο δύσκολο ever, αλλά σίγουρα το πιο ανθρώπινο. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και όπως λέμε στο εξώφυλλο "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΉΣΟΥΜΕ". Γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».