Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Υπάρχουν και θετικές ειδήσεις...

Με την έκρηξη της πανδημίας ο καταιγισμός των αρνητικών ειδήσεων βάλλει κατά τις ψυχολογίας τού κόσμου· αλύπητα! Μέσα στον ορυμαγδό της υπερπληροφόρησης ψάχνεις για κάτι θετικό και σκοντάφτεις πάνω
σε προβλέψεις για τα χειρότερα, σε περιγραφές πόνου κάποιων που έχουν προσβληθεί («σαν να δεχόμουν μαχαιριές στην πλάτη» λέει κλαίγοντας μια παθούσα μπροστά στην κάμερα, σε ρεπορτάζ από το εξωτερικό), σε μαζικούς θανάτους, σε προσβολή από την αρρώστια ιατρικού προσωπικού κ.λπ.. Πού και πού, σαν σταλαγματιές καθαρού νερού σε ποτάμι με λασπόνερα, εμφανίζονται μερικές θετικές πληροφορίες· οι οποίες, τελικά, αν τις αθροίσεις, δεν είναι λίγες. Στην έντυπη Καθημερινή υπάρχει ένα τέτοιο θέμα, από το οποίο επιλέγουμε μόνο μερικές από τις «καλές ειδήσεις» για τον κορωνοϊό:

• Ιατροί στην Ινδία ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν αποτελεσματικά κρούσματα κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας συνδυασμό των φαρμάκων Lopinavir, Retonovir, Oseltamivir, μαζί με Chlorphenamine, και σχεδιάζουν να συστήσουν τη μέθοδο αυτή και στον υπόλοιπο κόσμο.
• Κινέζα ηλικίας 103 ετών γιατρεύτηκε εντελώς από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, ύστερα από νοσηλεία μόλις έξι ημερών στην Γουχάν.
• Η εταιρεία Apple ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας των 42 καταστημάτων της στην Κίνα
• Δίκτυο Καναδών επιστημόνων πραγματοποιεί σημαντική πρόοδο στην έρευνα γύρω από τον COVID-19.
• Εταιρεία βιοτεχνολογίας από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ αναπτύσσει εμβόλιο κατά του COVID-19 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ντιουκ και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.
• Πλάσμα αίματος από υγιείς πλέον πρώην ασθενείς του COVID-19 μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ασθενών μολυσμένων με τον ιό.

Δείτε εδώ ολόκληρο το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Αγώνας δρόμου, και λατρεία, για τις αρνητικές ειδήσεις