Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Οδηγίες επιβίωσης για πλούσιους

Στα χρόνια της επιδημίας του Κορωνοϊού έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσεις αν είσαι πλούσιος –αλλά πολύ πλούσιος! Κάποια προϊόντα και υπηρεσίες παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση στην τιμή προσφορά τους, ανάλογη με την εξάπλωση του ιού που επίσης είναι αλματώδης. Ακόμα και οι μάσκες είναι άλλες για τους φτωχούς –αυτές για τις οποίες μας είπαν ότι είναι άχρηστες αν είσαι υγιής– και άλλες για τους οικονομικά άνετους, Παράδειγμα η Γκουίνεθ
Πάλτροου η οποία στο ταξίδι της προς το Παρίσι, εμφανίστηκε σε φωτογραφία στο Instagram που την εικονίζει να φοράει μάσκα πανάκριβη, σουηδικής εταιρίας, που κατασκευάζει «μάσκες φιλικές προς το πρόσωπο».

Ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής μας πληροφορεί ότι:
ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ; ΤΖΕΤ!  Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν την πρώτη θέση στα αεροπλάνα. Εταιρείες ενοικίασης ιδιωτικών τζετ προσελκύουν πελάτες με επιχειρήματα όπως «Αποφύγετε τον κορωνοϊό ταξιδεύοντας με ιδιωτικό αεροσκάφος». Η εταιρεία Southern Jet, που χρεώνει 20.000 δολάρια για ταξίδι με μικρό τζετ από τη Φλόριντα στη Νέα Υόρκη, έχει αυξήσει την πελατεία της, παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την κακόγουστη διαφημιστική εκστρατεία της.

ΜΑΚΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. Τα μέλη του διεθνούς τζετ σετ επιλέγουν απομακρυσμένους προορισμούς διακοπών για να ξεφύγουν από τις μολυσμένες μάζες. Κάποιοι Αμερικανοί μεγιστάνες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους στα Χάμπτονς του Λονγκ Αϊλαντ για να μεταβούν σε απομονωμένες εκτάσεις που αγόρασαν σε πολιτείες όπως η Γιούτα και το Αϊντάχο.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. Ακόμα και το απολυμαντικό χεριών είναι… ταξικό. Γιατί να ξοδέψει κανείς 4 δολάρια για απλό απολυμαντικό, αντί να καταβάλει 35 δολάρια για αντίστοιχο προϊόν της Byredo, με άρωμα φρούτων; Ο διευθύνων σύμβουλος της ανταγωνιστικής εταιρείας Olika, που κατασκευάζει πολυτελείς απολυμαντικές λοσιόν, λέει ότι τα προϊόντα του γνωρίζουν ιδιαίτερη ζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

ΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ. Πολλοί εύποροι Αμερικανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κρατήσεων σε ιδιωτικά νοσοκομεία έναντι αδρής αμοιβής. Η εταιρεία Sollis Health προσφέρει «οικογενειακά πακέτα» έναντι 8.000 δολαρίων τον χρόνο. Τα πακέτα περιλαμβάνουν άμεση νοσηλεία σε ιδιωτικά δωμάτια σε πολυτελείς νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε παραθαλάσσιες επαύλεις των Χάμπτονς.