Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

«Είναι χρέος απέναντι στο Θεό που μας χάρισε τη ζωή, να τη φροντίζουμε»

Υπάρχουν ιερείς που ξεχωρίζουν για το ανοικτό τους μυαλό, για το θάρρος της γνώμης τους, για την εναντίωσή τους σε εγκλωβισμένες αντιλήψεις. Ένας από αυτούς είναι ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου, που ιερουργεί στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά της
Πλάκας, και ο οποίος σε μήνυμά του (που συνυπογράφει η Αγγελική Καριώτογλου) καλεί τους ενορίτες του να μείνουν σπίτι τους όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. «Είναι χρέος μας απέναντι στο Θεό που μας χάρισε τη ζωή, να την φροντίζουμε και να μην την εκθέτουμε σε κίνδυνο», αναφέρει.

Το μήνυμά του, που ακολουθεί, αναδημοσίευσε στη σελίδα του, στο fb, ο φίλος μας και συνάδελφος Μάκης Διόγος, που δηλώνει: «Περήφανος για την Ενορία μου, περήφανος για τον πατέρα Αλέξανδρο».

Άλλος συνάδελφος, ο Ευάνθης Γκόγκουλης, συμπληρώνει με σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση: «Είχα την τιμή να τον έχω καθηγητή στο Γυμνάσιο. Υπέροχος δάσκαλος και άνθρωπος. Πρόσφατα έμαθα ότι έγινε ιερέας και το έργο που επιτελεί από το νέο του πόστο. Μακάρι να ήταν οι μισοί ιερείς σαν αυτόν».

«Η ανακοίνωση της Ενορίας μας: Αγαπημένοι μας ενορίτες, Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αγάπης απέναντι στο ιερό δώρο της ζωής, σας καλούμε να μένετε σπίτι σας, όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. Ο ναός θα λειτουργεί κάθε Κυριακή, με την ελάχιστη δυνατή παρουσία των υπευθύνων του ναού. Προστατέψτε, όσο μπορείτε, τον εαυτό σας ! Είναι χρέος μας απέναντι στο Θεό που μας χάρισε τη ζωή, να την φροντίζουμε και να μην την εκθέτουμε σε κίνδυνο.
Προσευχόμαστε αυτή η δύσκολη εποχή να περάσει σύντομα για όλους μας.
Μην φοβάστε! Ο εκκλησία μας θα είναι εδώ και μετά την δοκιμασία, θα έχει πάλι μια ανοιχτή αγκαλιά για τον καθένα σας. Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους.
Δείτε αυτό το διάστημα, σαν μια ευκαιρία για πιο έντονη και αδιάλειπτη προσευχή, ευκαιρία μελέτης και εσωτερίκευσης.
Ο Θεός μαζί σας
Με αγάπη και ευθύνη
π.Αλέξανδρος και Αγγελική Καριώτογλου»