Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ο ΕΔΟΕΑΠ ετοιμάζει τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης

Με δύο γραμμές 24ωρης λειτουργίας στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη ο ΕΔΟΕΑΠ ενισχύει τις εφημερίες των ιατρών του. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι μπορούν να καλούν 7 ημέρες την εβδομάδα στα τηλέφωνα 2107250050, 2107264775 τους εφημερεύοντες ιατρούς στην Αθήνα και στα  6982 447854, 6988
632777 στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν οδηγίες. Για  την έκδοση φαρμακευτικών συνταγών και ιατρικών παραπεμπτικών,  εξακολουθεί να ισχύει η προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Επισημαίνεται  ότι οι συνταγές θα αποστέλλονται  στην οικία των ασφαλισμένων ταχυδρομικώς (courier).

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός έχει προχωρήσει στην εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση τόσο για ιατρικά όσο και για διοικητικά θέματα. Μόνον τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 εξεδόθησαν και απεστάλησαν πέραν των 135 συνταγών στους ασφαλισμένους μέσω κούριερ.

Το συντονισμό των ενεργειών έχει η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης Κορονοϊού, η οποία συνεδριάζει καθημερινά, από τη Δευτέρα έως και την Κυριακή, εναρμονιζόμενη με τις επιταγές του ΕΟΔΥ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει τους ασφαλισμένους με κάθε μέσο για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν, μέσω του δικτυακού τόπου www.edoeap.gr και αποστολής ανακοινώσεων και μηνυμάτων.
Τις επόμενες ημέρες σε λειτουργία θα τεθεί ειδική τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής και ψυχιατρικής υποστήριξης, για την οποία θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

** Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.