Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Πρόβλημα με την προσωρινή αναστολή κυκλοφορίας της Σχεδίας

Το εξώφυλλο της Σχεδίας για το τεύχος του Απριλίου είναι έτοιμο (με ένα έξυπνο αλλά πικρό σκίτσο του Τάσου Αναστασίου) όμως η κυκλοφορία του περιοδικού αναστέλλεται προσωρινά. Αυτό, βέβαια, προκαλεί μεγαλύτερο πρόβλημα, από το έτσι κι αλλιώς μεγάλο, στην επιβίωση των αστέγων που εξασφάλιζαν ένα υποστηρικτικό ποσό πουλώντας το περιοδικό.
Έννοια των ανθρώπων που κινούν την έκδοση της Σχεδίας είναι το πώς θα ανταποκριθούν στα ερωτήματα αυτών των αστέγων. Αναφέρουν σχετικά σε σημείωμά τους:

«Ήταν δύσκολο να λες στους ανθρώπους "δεν μπορείτε να πουλάτε “σχεδία” για λίγες μέρες", ήταν αβάσταχτα λυπηρό να ακούς σχεδόν από όλους, ανθρώπους ευγενικούς, αξιοπρεπέστατους, μαχητές να απαντούν "μα, έχω μεγάλη ανάγκη", "μα, αν δεν πουλάω “σχεδία” θα πεθάνω της πείνας". Νιώσαμε, για μία ακόμη φορά, ότι σηκώνουμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί».

Γι αυτό, το περιοδικό αρχίζει καμπάνια για την εγγραφή νέων συνδρομητών, προσφέροντας τη δυνατότητα τετράμηνης (έναντι 16€ – περιλαμβάνονται τα ταχυδρομικά τέλη) ή δίμηνης συνδρομής (έναντι 8€), ενώ παρέχεται η ευκαιρία και για την ταχυδρομική αποστολή του τεύχους Μαρτίου (έναντι 4€) για τους αναγνώστες που το έχασαν ακριβώς επειδή έχουν πάψει να κυκλοφορούν στην πόλη.

Συνδρομητής μπορεί να γίνει κάποιος είτε μέσω της ιστοσελίδας www.shediart.gr είτε επικοινωνώντας στο 213 0231220.