Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Η αθλητική εφημερίδα που ξεχωρίζει καθημερινά στη μάχη τού κορωνοϊού

Την ώρα (και τις μέρες) που οι αθλητικές εφημερίδες υποφέρουν κυκλοφοριακά – ίσως περισσότερο από τις πολιτικές– και τραβάνε από τα μαλλιά τα θέματά τους για να έχουν αθλητικό περιεχόμενο, η Metro Sport, η ημερήσια αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, έχει καθημερινά –με
ελάχιστες εξαιρέσεις– πρώτο ή δεύτερο θέμα κάτι που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις έξι τελευταίες εκδόσεις του (23 Μαρτίου έως και σήμερα) οι τρεις έχουν βασικό την πανδημία και τις συνέπειές της αν δεν προφυλαχθούμε.

Από τις 12 Μαρτίου, εννέα φορές η Metro Sport είχε στο βασικό  θέμα της τον κορωνοϊό, και ό,τι ενδιαφέρει γύρω από αυτόν, ενώ πέντε φορές τον πρόβαλε ως δεύτερο –σαφώς πιο δυνατά από άλλα αθλητικά θέματα. Σε 2-3 περιπτώσεις η πανδημία αποτέλεσε μέρος τριθεματικού πρωτοσέλιδου, και αν ήταν τρίτο θέμα δεν υστερούσε ιδιαίτερα του δεύτερου.

Σε αυτό το διάστημα το πιο δυνατό πρωτοσέλιδο της Metro Sport ήταν εκείνο της 24ης Μαρτίου, το οποίο κάλυπτε και το κενό της 25ης, οπότε δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες. Ήταν ένα μονοθεματικό πρωτοσέλιδο, με 29 προβολές ενυπόγραφων άρθρων και τίτλο «Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε την Ελλάδα, σημαιοστολίζουμε τα μπαλκόνια μας». Στο υποσέλιδο έγραφε: «Δεν ξεχνάμε τους ήρωες που φυλούν τα σύνορα της χώρας στον Έβρο».

Φυσικά, πέρα από την πρωτοσέλιδη προβολή, η εφημερίδα έχει πολυσέλιδα αφιερώματα στο θέμα της πανδημίας.