Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Το κοινό σύνθημα στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων Φιλιππάκη

Με κοινό μήνυμα/σύνθημα, σε πανομοιότυπο σκίτσο, κυκλοφορούν και οι τέσσερις εφημερίδες του Ομίλου Φιλιππάκη. Σε ένα σκαρίφημα οικίας και σκίτσο ενός άνδρα που κάθεται σταυροπόδι σε καρέκλα (με παντόφλες;) μπροστά σε μια ανοικτή εφημερίδα αναγράφεται: «Μένουμε σπίτι – Διαβάζουμε εφημερίδες – Ενημερωνόμαστε έγκυρα». Το μήνυμα, που
υπογράφεται από την Ένωση Ιδιοκτητών των ημερήσιων εφημερίδων (ΕΙΗΕΑ), δημοσιεύεται στην κορυφή της πρώτης σελίδας της Δημοκρατίας και της Espresso, και χαμηλά στο πρωτοσέλιδο της Εστίας (σε μεγαλύτερο μέγεθος από τις άλλες) και της Live Sport.

Η ΕΙΗΕΑ (της οποίας γραμματέας είναι ο Γιάννης Φιλιππάκης) έχει πάρει θέση για τη ενίσχυση των εφημερίδων και την «άμεση ενίσχυση απευθείας σε μισθοδοσία  προς  εργαζομένους». Ακόμα η ΕΙΗΕΑ συστήνει μείωση σελίδων των εφημερίδων, μείωση ή αναστολή έκδοσης ενθέτων, αναστολή κυκλοφορίας νέων προσφορών, αναστολή στον ΦΠΑ των πωλήσεων. Επίσης ζητάει να μην κλείσουν τα περίπτερα και να υποχρεωθούν τα σούπερ μάρκετ να πωλούν εφημερίδες.

Μόνο με μία τιμή η Real News 

Από την πλευρά της η Real News, της οποίας εκδότης είναι ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ, Νίκος Χατζηνικολάου, στην επόμενη έκδοσή της (που θα κυκλοφορήσει Σάββατο) θα έχει ενιαία τιμή πώλησης, δηλαδή τη χαμηλή των 2 ευρώ. Γι’ αυτήν την εβδομάδα θα υπάρχει και ένθετο για το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Κυκλοφοόρησαν συλλεκτικά φύλλα που δεν πρόκειται να αγορασθούν!