Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Προσοχή στα κατοικίδιά σας· κυκλοφορούν αγριογούρουνα!

Οι άνθρωποι κλείστηκαν σπίτι τους και βρήκαν ευκαιρία δύο αγριογούρουνα να σουλατσάρουν στην πλατεία της Πολιτείας. Το γεγονός με μια ωραία φωτογραφία ανέδειξε ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, το πρωί της Παρασκευής, 13 Μαρτίου, στις 7.30 πμ. και
αμέσως έγινε χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άμεσα η Υπηρεσία Καθαριότητας με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ζέτη Κασιμάτη  έστειλε συνεργείο στην περιοχή προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα γουρούνια δεν θα βρουν τροφή στην περιοχή, ώστε να νιώσουν ευπρόσδεκτα και μείνουν.  Έτσι ελέγχθηκαν αν οι κάδοι των απορριμμάτων ήταν κλειστοί και αν υπήρχαν  υπολείμματα τροφών ώστε να γίνει καθαρισμός.  Η Ζέτη Κασιμάτη έστειλε  ειδοποίηση για το περιστατικό στο Δασαρχείο Πεντέλης καθώς και στο αρμόδιο Υπουργείο.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει πως οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά όταν βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους και να τα έχουν δεμένα με λουρί γιατί τα αγριογούρουνα τα θεωρούν απειλή και τους επιτίθενται. Επίσης στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρέπει οι κάτοικοι να μην πετούν σε καμία περίπτωση απορρίμματα εκτός των κάδων όπως και τροφή για τα αδέσποτα σε εξωτερικούς χώρους και οι διερχόμενοι οδηγοί να οδηγούν με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

** Το θέμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Κηφισιά», με τίτλο «Αγριογούρουνα στην Πολιτεία»