Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Γενέθλια και μια απάντηση από το militaire.gr του Π. Καρβουνόπουλου

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ 4οΧΡΟΝΟ ΤΟΥ  – ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ 29η ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ – Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

Τo Μιλιτέρ γιορτάζει σήμερα τα τέσσερα χρόνια της ζωής του που εκτείνεται ανάμεσα σε δύο «συμπληρωματικές» ημέρες ανά τετραετία για να συντονιστεί το σύγχρονο ημερολόγιο με το φυσικό
ηλιακό/αστρονομικό ημερολόγιο. Το militaire.gr άρχισε την πορεία του στις 29 Φεβρουαρίου του δίσεκτου 2016, επιλέγοντας «την ημερομηνία συμβολικά για να δείξουμε ότι δεν πιστεύουμε σε προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, ταμπού και θέσφατα».

Σε χαιρετιστήριο άρθρο για τα τέταρτα γενέθλιά του, αναφέρεται στη μη πολιτική ένταξή του. «Πολλοί προσπάθησαν καλοπροαίρετα ή όχι να μας “εντάξουν” κάπου» γράφει και τοποθετείται: «Προφανώς κι έχουμε απόψεις όπως όλοι οι άνθρωποι. Αρκεί όμως να περιηγηθεί κάποιος στις σελίδες του Militaire.gr για να διαπιστώσει ότι οι “κατηγορίες” δεν έχουν βάση . Υπάρχουν κείμενα με υπογραφές ανθρώπων απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα. Όπως και στο στούντιο του Militaire.gr έχουν φιλοξενηθεί καλεσμένοι με εκ διαμέτρου πολιτικές διαδρομές και απόψεις».

Στο ίδιο άρθρο, το σάιτ ζητάει ένα «μεγάλο συγγνώμη για όσους πιθανόν ενοχλούνται από τα διαφημιστικά μπάνερ του Militaire.gr που τον τελευταίο καιρό είναι πολλά. Προσπαθούμε να κάνουμε το Militaire.gr μια ιστοσελίδα που θα μπορεί να επιβιώνει ΜΟΝΟ από την διαδικτυακή διαφήμιση. Δεν το έχουμε ακόμη καταφέρει αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο στόχος προφανής: να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτησία».

Το ντρόουν και η απειλή

Όπως ανέφεραν στην εκπομπή τους, στον Real fm, οι Δημήτρης Πετρόπουλος και Γιώργος Κακούσης, όταν το militaire.gr δημοσίευσε φωτογραφίες με τα συντρίμμια του τουρκικού ντρόουν που κατέρριψαν δυνάμεις του Χάφταρ, στο σάιτ έφθασε μήνυμα, προφανώς τουρκικής προέλευσης, που του ζητούσε να κατεβάσει τις φωτογραφίες, διαφορετικά θα διακοπτόταν η πρόσβαση στο militaire.gr από την Τουρκία. Οι υπεύθυνοι του σάιτ (του οποίου ηγείται ο Πάρις Καρβουνόπουλος) δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα-απειλή.