Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

«Συγγνώμη» Αρναούτογλου στον Μαστοράκη για το copyright (όχι εκείνο με τη χούντα)

Το  «βιντεάκι» που έπαιξε σε μια από τις πρόσφατες εκπομπές του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, στο The 2night show, είχε πνευματική ιδιοκτησία! Και το βράδυ της Τετάρτης ο παρουσιαστής της
μεταμεσονύχτιες εκπομπής βγήκε να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη, προφανώς αναγκασμένος να το κάνει μετά από παρατήρηση ή παράπονα. Τι έγινε; Όταν φιλοξένησε πριν από μερικές εβδομάδες τον Κωνσταντίνο Καζάκο, προβλήθηκε ένα σύντομο φιλμαρισμένο οικογενειακό ντοκουμέντο που παρουσίαζε την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο με τον γιο τους μωρό.

Χθες ο Αρναούτογλου διευκρίνισε ότι αυτό το εικονογραφικό υλικό το είχαν κατεβάσει από το ίντερνετ οι συνεργάτες του χωρίς να ξέρουν ότι ανήκε σε κάποιον. Το τράβηξε, είπε, ο Νίκος Μαστοράκης με συνεργείο της Φίνος Φιλμ και ήταν δικό του. Προφανώς η διευκρίνιση (με μια πολύ γλυκιά, πολύ υποχωρητική, «συγγνώμη» για το λάθος) έγινε μετά από παρατήρηση του πνευματικού ιδιοκτήτη, για τον οποίο ο Αρναούτοχλου είπε ότι όποτε είχε χρειαστεί υλικό από τα αρχεία του Ν.Μ. –όπως μια φορά σε συνέντευξη με τον Φαίδωνα Γεωργίτση– εκείνος του το παραχώρησε.

Θα πείτε, βέβαια, πού να ξέρουν οι συνεργάτες του The 2night show ότι το οικογενειακό ντοκουμέντο είχε copyright ανήκει στον Μαστοράκη. Το πασίγνωστο copyright τού παρουσιαστή, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, είναι η συνέντευξη με τους κρατούμενους φοιτητές στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι το ιστορικό ντοκουμέντο με ισχυρότατη πνευματική και πολιτική ιδιοκτησία. Τον σημαδεύει, όπως σημαδεύει τη δημοσιογραφία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθόλου δύσκολο να δούμε σύντομα προσκεκλημένο στο The 2night show τον Νίκο Μαστοράκη. Και ας έχει ξαναπροσκληθεί.