Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Η… ΔΕΗ επηρέασε τις μετρήσεις τηλεθεάσεων

Προ απροόπτου βρέθηκε η εταιρεία των μετρήσεων Media Services λόγω διακοπής ρεύματος το βράδυ της Τρίτης. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι μπορεί να υπάρχει ελλιπής ροή στην καταγραφή των
προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τα μεσάνυχτα. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, ήταν πιθανό να υφίστανται διαφοροποιήσεις στο δίωρο αυτό διάστημα στα τελικά αρχεία της ημέρας.

Στις μετρήσεις που εκδόθηκαν αναφέρεται για τους περισσότερους σταθμούς (δηλαδή πλην Αντένα, ΕΡΤ1 και MAKTV) η ένδειξη «ΔΙΑΚΟΠΗ» μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά  η ώρα έναρξης και λήξης της διακοπής ποικίλλει από σταθμό σε σταθμό και δεν ήταν για όλα τα κανάλια δίωρη, αλλά σε άλλα μικρότερη και σε άλλα μεγαλύτερη.

Το μεγάλο νούμερο τηλεθέασης της ημέρας έγινε πάλι από τις Άγριες Μέλισσες στον (ανεπηρέαστο από τη διακοπή στις μετρήσεις) Αντένα, με ποσοστό στο σύνολο 35%. Η μέτρηση του ανερχόμενου Master Chef που έγινε προς τις διακοπής, δηλαδή στο διάστημα από 9 έως 10, ήταν 27%. Το Δευτέρα, στο διάστημα από 9 έως 21 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, το Master Chef κατέγραψε ποσοστό 29,1%.