Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Επανάληψη της επανάληψης στην Ελληνοφρένεια

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ «ΟΜΟΙΟ- ΠΑΘΟΥΣ» ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΡΙΤΗ ΛΟΓΩ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Επανάληψη της επανάληψης ήταν, περιέργως, η εκπομπή της Ελληνοφρένειας την Κυριακή στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. Παίχτηκαν τα ίδια αποσπάσματα από την «Ώρα του λαού» με τον Αποστόλη
Μπαρμπαγιάννη που είχαν παιχτεί την αμέσως προηγούμενη μέρα, δηλαδή το Σάββατο. Από λάθος; Από έλλειψη (δύσκολο να συμβαίνει) πολλών φρέσκων τηλεφωνημάτων που είχαν ενδιαφέρον; Ή μήπως επειδή οι συγκεκριμένες επιλογές ήταν πολιτικά λάιτ σε σχέση με προηγούμενες, άλλων εκπομπών;

** Και ξαφνικά ο Γιώργος Λιάνης θυμήθηκε (στη νέα μεταμεσονύχτια εκπομπή του στον Real fm με τη Ναταλία Μουστακλή) μια αφιέρωση που του είχε γράψει στις αρχές της δεκαετίας του '80 ο Άκης Πάνου σε βιβλίο του. «Στον ομοιοπαθή Γιώργο Λιάνη» ανέφερε η αφιέρωση. Ο Λιάνης είπε ότι ποτέ δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο Πάνου και ζήτησε τη βοήθεια της παρτενέρ του. Η απάντηση της Ναταλίας Μουστακλή ήταν ότι θυμάται μια ατάκα (νομίζω του Καζαντζίδη) που είχε ακούσει πριν από χρόνια και ενθουσιάστηκε τόσο που την αντέγραψε και την κολλούσε όπου έβρισκε. Η ατάκα έλεγε: «Έχει και η λάσπη ηδονή». Για κάποιον ανεξήγητο λόγο –προφανώς σουρεαλιστικό!– αυτή η ατάκα ήρθε στο μυαλό της Ναταλίας, όπως είπε η ίδια, όταν της διάβασε ο Γιώργος Λιάνης την αφιέρωση του Άκη Πάνου.

** Η εκπομπή των Λιάνη-Μουστακλή μεταδίδεται κάθε Σάββατο προς Κυριακή από τη 1 έως τις 3 και στοχεύει «να μας φτιάξει τα Σαββατόβραδα». Τώρα τι φτιάξιμο Σαββατόβραδου μπορεί να μας κάνει αρχίζοντας με την (εξαιρετική κατά τα άλλα) Ελένη Καραΐνδρου, είναι άλλη ιστορία. Όχι πως αργότερα δεν ήρθαν και τα λαϊκά, αλλά είναι γεγονός ότι το περιεχόμενο και το ύφος των παλιών μουσικών εκπομπών του Λιάνη στον Real fm έχει αλλάξει προ πολλού. Έχει μπει μια πρέζα κουλτούρα παραπάνω. Προφανώς λόγω Ναταλίας.

** Βάσανα πολυσχιδών ευρωβουλευτών! Το Your Face Sounds Familiar της Κυριακής άρχισε με τρεις κριτές, αντί για τέσσερις. Η θέση του τέταρτου ήταν κενή και η παρουσιάστρια, η Μαρία Μπεκατώρου, καθησύχασε το κοινό. Ο Αλέξης Γεωργούλης, είπε, είχε μια ειλημμένη υποχρέωση, αλλά θα ερχόταν οπωσδήποτε στη διάρκεια της εκπομπής. Ο ευρωβουλευτής-κριτής έφτασε στο στούντιο με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση, εξήγησε πως είχε στο Ευρωκοινοβούλιο συνεδριάσεις, ψηφοφορίες κ.λπ., αλλά πάλι θα προλάβαινε αν δεν καθυστερούσε το αεροπλάνο «γιατί είχε αέρα και τα αεροπλάνα με τον πολύ αέρα δεν πετάνε». Στον Γεωργούλη επετράπη να εκφέρει άποψη για του διαγωνιζόμενους (όσους πρόλαβε) αλλά του στερήθηκε το δικαίωμα ψήφου γι' αυτήν την Κυριακή.  Έχουν τα προβλήματά τους οι διπλοθεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου