Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Αποχαιρετισμός στον Κλέαρχο Τσαουσίδη από τον ΕΔΟΕΑΠ

Ο ΕΔΟΕΑΠ αποχαιρετά με οδύνη τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, που πέθανε την Τρίτη 11/2/2020, σε ηλικία 73 ετών. Ο εκλιπών, από τις σημαντικότερες μορφές της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα, το 2005 είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού.
Επίσης ο Κλέαρχος Τσαουσίδης διετέλεσε επί χρόνια αντιπρόεδρος
της ΠΟΕΣΥ, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας και άφησε το στίγμα του τόσο στην επαγγελματική του δράση όσο και στη συνδικαλιστική, με εφαλτήριο την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.
Το 1987 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης. Το καλοκαίρι του 1995 εκλέχτηκε Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας εξελέγη διαδοχικά το 2008 και το 2011. Ήταν επίσης Γενικός Γραμματέας του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου και μέλος του Προεδρείου της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Δημοσιογράφων, η οποία, στο ιδρυτικό της Συνέδριο, συσπείρωσε, χάρη σε ενέργειες του ίδιου, δημοσιογραφικές Ενώσεις από 18 διαφορετικές χώρες.
Με αντιδικτατορική δράση και προσήλωση στην ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου, ευρυμάθεια και πίστη στην Ενημέρωση ως δημόσιου αγαθού, ο Κλέαρχος Τσαουσίδης άφησε ένα βαθύ ίχνος στην δημοσιογραφία και στην πολιτική.

** Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.