Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

Μια γυναίκα –η πρώτη!– περιγράφει ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση

ΕΝΑ «ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΣΤΕΡΟΤΥΠΟ»

Ίσως δεν θα έπρεπε να είναι, αλλά εν τέλει είναι είδηση, τουλάχιστον για τη μιντιακή θεματολογία: μια γυναίκα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση
ποδοσφαιρικό αγώνα! Υπάρχει το προηγούμενο μεταδόσεων, από γυναίκα, ποδοσφαιρικών αγώνων στο ραδιόφωνο με τη Βάσω Μόραλη –μια εξαιρετικά περιγραφική συνάδελφο, που έγραψε τις δικές της ξεχωριστές σελίδες στη δημόσια ραδιοφωνία–, αλλά τώρα έρχεται η Αγγελική Κούρκουλου να γίνει «η πρώτη γυναίκα που θα περιγράψει (ολοκληρωμένο και live) αγώνα ποδοσφαίρου σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, βαδίζοντας στον δρόμο που άνοιξε η σπουδαία Βάσω Μόραλη», όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος του Open, Γιώργος Κοσμάς.

H Αγγελική Κούρκουλου  θα περιγράψει την Τετάρτη το βράδυ, στις 10, μαζί με τη Μιχάλη Τιγκίρη, τον αγώνα του Ισπανικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Μιραντές και τη Βιγιαρεάλ, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την υβριδική τηλεόραση του Open.

Ο Γιώργος χαρακτηρίζει την Αγγελική «χαρισματικό παιδί, με σπάνιο ήθος» που «σπάει το στερεότυπο ότι οι μεταδόσεις ποδοσφαίρου είναι μόνο ανδρική υπόθεση».

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)