Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Μήπως ο Αντένα κάνει «περισσότερο θόρυβο από όσο αξίζει»;

ΠΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΡΙΜΩΧΘΗΚΑΝ ΣΕ 7 ΛΕΠΤΑ - ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

«Κάνουμε περισσότερο θόρυβο από ό,τι αξίζει;» ανέφερε σε έναν από τους συνεντευξιαζόμενούς του για τον κορωνοϊό, στο δελτίο του Αντένα, ο Νίκος Χατζηνικολάου. Αλλά αυτό το ίδιο δελτίο (στο οποίο έγινε αναφορά για υπερβολική ενασχόληση με το θέμα) είχε 35 λεπτά (και κάτι), από τα 64' που διήρκεσε –δηλαδή
αρκετά πάνω από το 50%– αφιερωμένα στο πρόβλημα. Και δεν έφτανε η αρκετά μεγάλη συνέντευξη με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα (καλώς καμωμένη) αλλά πήρε και συνέντευξη, επίσης αρκετά μεγάλη, από έναν ακόμα καθηγητή, τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος είχε μίλησε πάλι στο δελτίο του Αντένα, σε μια εξίσου μεγάλη συνομιλία, πριν ακριβώς δύο ημέρες, δηλαδή στο δελτίο της Δευτέρας! Τότε, μάλιστα, ο Αντένα είχε συστήσει με καλεσμένους του «όχι στον πανικό», αλλά πρόβαλε τα άδεια ράφια στην Ιταλία, την εκτόξευση των τιμών στα σούπερ μάρκετ και άλλα συναφή που μόνο τον πανικό δεν αποτρέπουν.

Το δελτίο του Αντένα ήταν την Τετάρτη... τετραθεματικό! Έτσι, τα γεγονότα στη Χίο και στη Λέσβο προβλήθηκαν, συγκριτικά, ελάχιστα, ενώ δεν υπήρχε καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά, που είναι συνήθως προσφιλή στο κανάλι. Προσέξτε:

Το δελτίο άρχισε στις 7:30 και έως τις 8:05 (και κάτι δεύτερα) μεταδόθηκαν θέματα μόνο για τον κορωνοϊό, με κάποια απ' αυτά τραβηγμένα. Τι πρόσφερε λόγου χάρη στην ενημέρωσή μας (πέρα από το «άπλωμα» του θέματος) η συρραφή σκηνών από παλιές ταινίες φαντασίας («προφητικές» χαρακτηρίζονταν από τη σχετική κάρτα) που αναφέρονταν σε πανδημίες, ιούς και ανάλογες σεναριακές καταστροφές που έπληξαν την ανθρωπότητα.

Ακολούθησε το αφιέρωμα (πολύ καλό θεματολογικά, με ζωντανές συνδέσεις, αρχειακό υλικό κ.λπ.) στον Κώστα Βουτσά που διήρκεσε 18 λεπτά και στο υπόλοιπο διάστημα, δηλαδή από τις 08:23 έως τις 08:34 στριμώχθηκαν τα μεγάλα επεισόδια στα νησιά (κάτι λιγότερο από 7 λεπτά) και το θέμα της καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή κατά Παπαγγελόπουλου.
Με αυτά την αναλογία στη θεματολογία (35', 18', 7', 4') εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει από την τοποθέτηση του Νίκου Χατζηνικολάου:
-Μήπως ο Αντένα κάνει περισσότερο θόρυβο από όσο αξίζει;