Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ξαφνιάστηκε και ο Λαβίθης με τις τόσες «αντι-Γιάννα» τοποθετήσεις

Ο Κωνσταντίνος Λαβίθης αιφνιδιάστηκε –το είπε και ο ίδιος– το βράδυ της Τρίτης, όταν στην εκπομπή του, στο Ανεμολόγιο τού Real fm, έβαλε θέμα για την επιτροπή σχετικά με τον εορτασμό των
200 χρόνων από την Επανάσταση. Πού βρέθηκαν τόσοι «αντί-»; Αντί με τις μεγαλεπήβολες εκδηλώσεις, αντί με τη σύνθεση της πολυμελούς επιτροπής («έχει λίγους ιστορικούς» είπε μια ακροάτρια), αντί με τα μεγάλα έξοδα και γενιά πολύ, πολύ, αντί-Γιάννα!

Σαν κλωτσιά σε μελίσσι που σκορπίστηκε στον αέρα ήταν το ερώτημα του παρουσιαστή. Δεκάδες τα τσιμπήματα για τη Γιάννα Αγγελόπουλου, καθώς από τη συχνότητα ξεπήδησε ένα κύμα αντιπάθειας, που ως ένα σημείο το γνωρίζεις, αλλά ξάφνιασε το μεγάλο ποσοστό της αμφισβήτησης για την πρόεδρο της επιτροπής, και γενικότερα της αποδοκιμασίας για έναν εορτασμό με εντυπωσιασμό.

Αρκετοί τάχθηκαν υπέρ μιας λιτής εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση και αναφέρθηκαν σε άλλα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου και του λαού. «Οκτώ στους δέκα είναι κατά» αποφάνθηκε ακροατής και δεν ξέρουμε αν η αναλογία είναι ακριβώς αυτή, αλλά σίγουρα εναντιώθηκαν συντριπτικά περισσότεροι και στον εορτασμό, με τον τρόπο που αναμένεται να γίνει, και στη Γιάννα Αγγελοπούλου. Οι ακροατές που βγήκαν στον αέρα αναφέρθηκαν σε άλλες κοινωνικές προτεραιότητες και έκαναν αντιδιαστολή με τους επετειακούς εορτασμούς. Μίλησαν για τις συντάξεις, τα προβλήματα στα νοσοκομεία, τις ελλείψεις και, γενικά, σε διάφορα θέματα καθημερινότητας, ενώ από αρκετούς έγινε λόγος για τις εκδηλώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που προγραμματίστηκαν από τη, βαλλόμενη τώρα, Γιάννα Αγγελοπούλου.

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)