Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Δημοσιογραφική επιτυχία Εστίας και Μανώλη Κοττάκη

Στην Εστία αναγνωρίζεις –και το γράψαμε εμφατικά αρκετές φορές – πως έχει γίνει (τουλάχιστον επί των ημερών Μανώλη Κοττάκη), μια εφημερίδα που βγάζει ειδήσεις, κάνει παρεμβάσεις και ενοχλεί, έως εξοργίζει πρόσωπα, με αυτά που γράφει –όπως έγινε με τον
Βαγγέλη Βενιζέλο Χυδαίος ο τίτλος της Εστίας», «Αλλού αυτά κ. Βενιζέλο» του απάντησε ο Κοττάκης) και τον Ανδρέα Λοβέρδο ... σας ζητώ να άρετε τη συκοφαντική προσβολή στο πρόσωπό μου».)

Πριν από τρεις ημέρες «έβγαλε» το θέμα τής πολύ σοβαρής σημασίας συνομιλίας Μητσοτάκη-Τραμπ -και αν χάσετε;» ρωτάει ο Αμερικανός, «δεν θα χάσουμε, κύριε πρόεδρε» απαντάει ο Έλληνας), ενώ χθες επαληθεύτηκε το ρεπορτάζ της που είχε γράψει στις 6 Νοεμβρίου για την εκλογή νέου ΠτΔ.

Τότε η Εστία ευθέως ανέφερε ότι «Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (είναι) υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Και ανέδειξε την πληροφορία της σε βασικό θέμα, με μεγάλο ρεπορτάζ και φωτογραφία της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Ήταν ένα πρωτοσέλιδο με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, αλλά ουσιαστικά θα μπορούσε να είναι σημερινό, με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου. Τολμηρό, με τόση αβεβαιότητα που υπήρχε τότε γύρω από το θέμα, αλλά το έκανε και πέτυχε. Τα σωστά να λέγονται.

(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ για «Μου αρέσει», αν φυσικά σας αρέσει, ή για «Ακολουθήστε»)